Blog

A Magdireceptek blogot 10 éve hoztam létre. Itt megtalálhatod az eddigi bejegyzéseimet. 
 

Receptjeim

A 10 éve írt blogomban vegán ételek receptjeit találod, és mivel férjem és engem is nagyon érdekel a fotózás, szép képekkel egészítjük ki azokat. A receptek között keresés alapján találhatsz reggeli ételeket, pástétomokat, fasírtokat, salátákat, leveseket, főételeket, pékárukat és süteményeket is. De összeállíthatod a napi menüdet alapanyag kereső segítségével is.

Brokkolis-tofus-pizzás tekercs

Érdemes kipróbálni, annak is, aki nem mestere az élesztős tésztáknak, mert elronthatatlan és finom. 🙂 Hozzávalók: 5,5 dl Alpro rizstej1 tk. barna cukor5 dkg élesztő2 ek. 100 % extra szűz olívaolaj 0,25 kg finomliszt0,25 dkg durumliszt0,5 kg teljes őrlésű liszt2-3 tk. só—1 fej vöröshagyma1 ek.100 % extra szűz olívaolaj 350 gr paradicsompüré2 tk. nyírfacukororegano3-4

Tovább olvasom »

Vegán kókuszos „túrógombóc” datolyasziruppal

Laktózérzékenyeknek vagy vegánoknak különösen ajánlott, hiszen nagyon finom csemege. 🙂 Hozzávalók: 20 dkg köles1/2 l növényi tej2 ek. kókuszolaj10 dkg nyírfacukor1/2 citrom héja és leve10 dkg mazsola10 dkg kókuszvaníliapor/vaníliás cukor—datolyaszirupteljes őrlésű kenyérmorzsa Elkészítés: A növényi tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a kókuszolajat és a szitán átmosott kölest. Nyírfacukorral, mazsolával, kókusszal, citromhéjjal

Tovább olvasom »

Csőben sült paradicsomos-cukkinis fusilli

A tegnapi és mai ebédünk ez az olaszos tésztaétel. Egy baja van: nagyon eteti magát. 🙂 Hozzávalók: 25 dkg Rédei bio tönköly, háromszínű orsótészta2 közepes cukkini2 fej lilahagyma4 gerezd fokhagyma6 dl paradicsompüré3-4 tk. só -ízlés szerint2 tk. nyírfacukor – ízlés szerint5-6 tk. bazsalikom – ízlés szerintfekete olívabogyó (elhagyható)4 ek. 100% extra

Tovább olvasom »

Növényi sajtos-mákos rúd

Nagyon-nagyon finom és egészséges ropogtatni való.  Hozzávalók: 10 dkg durumliszt5 dkg finomliszt5 dkg teljes őrlésű liszt1/4 csomag foszfátmentes sütőpor1-2 ek. Sojade szójatejszín 12,5 dkg kókuszzsír2-3 dkg egész mák5 dkg Viofast növényi füstölt sajt2 tk. só (ízlés szerint)—szezámmag , mák Elkészítés: A liszteket és a foszfátmentes sütőport összekeverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott kókuszolajat, a mákot,

Tovább olvasom »

Kókuszolajos sütőtök krémleves

Sokféleképp készülhet ez a finom leves, nekünk ez a kedvenc ízkombinációnk.  Hozzávalók: 80 dkg sütőtök2 közepes burgonya2 ek. kókuszolaj 1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma1,5 dl Sojade bio szójadresszing3-4 tk. borsikafű2 tk. ételízesítő mix1-1,5 víz—15 szezámmag Elkészítés: A sütőtököt,a vöröshagymát és a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és egy edénybe tesszük, ételízesítővel, sóval megszórjuk,

Tovább olvasom »

Őszi vitaminjáték a facebook oldalunkon 🙂

A Netamin Kft jóvoltából a facebook oldalon ismét játszunk! Ha eléri az oldal az 1500 kedvelőt, akkor a lájkolók között 3 szerencsés nyerhet személyenként 1-1 doboz B 12 és B-komplex vitamint. S hogy miért is jó a B, ill. B 12 vitamin?  A B12 vízben oldódó vitamin, amely kulcsfontosságú szerepet

Tovább olvasom »

Őszi sütőtökös lecsó

Elkezdtek romlani a paprikák, így a héten ettünk bulgurral-hajdinával töltött paprikát, vagy tepsiben sült kakukkfüves-fokhagymás paprikát is, ma hajnalban pedig őszi lecsó készült: a lecsóba sütőtök kockákat tettem, ill. az egészhez durum tésztát főztem ki, így kiadós, laktató és finom ebédünk lesz. 🙂 Hozzávalók: 1 kg paprika4 szem paradicsom15-20 dkg

Tovább olvasom »

Sült paradicsomos padlizsánsaláta

Hozzávalók: 1 kg padlizsán0,5 kg paradicsom6-7 gerezd fokhagyma1 csokor koriander1 csokor petrezselyem1 citrom leve2-3 tk.nyírfacukor (ízlés szerint)3 tk. só (ill. ízlés szerint)1 ek. sörélesztőpehely3-4 ek. 100% extra szűz olívaolaj  Elkészítés: Két tepsit kiolajozunk, az egyikbe a megmosott, és felkarikázott, majd a karikákat félbe, negyedbe vágott padlizsánokat tesszük, másikba a megmosott,

Tovább olvasom »

Hajdinával-bulgurral töltött őszi paprika

Nagyon finom és különleges főételt hoztam, amelynek a pikánsságát a nem mindennapi hajdina és a bulgur adja meg. Ritkán hallunk ezekről a gabonákról, még kevésbé fogyasztjuk, pedig pl. a hajdina tisztítja és erősíti a beleket, zsírszegény, sok benne a B, E vitamin, fehérjetartalma igen magas. A bulgurról már itt írtam. 

Tovább olvasom »