magdireceptek

Datolyás omlós keksz

Két etetés közben volt egy kis időm begépelni egy nagyon finom receptet. 🙂 Omlós csemege a téli hideg napokra. 

Hozzávalók:

15 dkg finomliszt
15 dkg durumliszt
15 dkg kókuszzsír
10 dkg xilovit
1 ek. méz
1 csipet só
2 tk. foszfátmentes sütőpor

30 dkg aszalt datolya
10 dkg aszalt vörösáfonya
1 alma
2 ek. datolyaszirup

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, és hűtőbe tesszük, kb. 30 percre. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket: a datolyát és a vörösáfonyát is kelyhes turmixba tesszük, és alaposan összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a datolyaszirupot (vagy mézet), ill. az előzőleg meghámozott és megpárolt almát. Összekeverjük. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és kb. 4 ujjnyi csíkokat vágunk belőle. Ezeknek a csíkoknak a közepére kenünk a datolyás krémből, majd a tészta két oldalát felhajtva „összecsomagoljuk” őket. Széltében 2 ujjnyi darabokat vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe a tészta összeillesztés alulra téve betesszük. 175 fokon 15-20 perc alatt kisütjük. 

Ezeket olvastad már?

Sárgaborsó főzelék szójapárizsi-pörkölttel

A főzelékhez kb. fél kiló sárgaborsó kiválogatása után kis vízen hagymát pároltam, majd ebbe olajat tettem, négy gerezd fokhagymát, köményt, babérlevelet, vizet,...

Gyermekkorom kedvenc főzeléke…

…a sárgarépa főzelék. Kicsit másképp 🙂 Hozzávalók:  1 kg sárgarépa1 csokor petrezselyem1 kisebb vöröshagyma4-5 gerezd fokhagymaolajvízsó, köménymag, Ataisz borspótló2 dl...