magdireceptek

Barna-és vöröslencse pástétom

Finom kenyérre való pástétom, amely köszönhetően a lencse fehérjetartalmának, igen egészséges. 🙂
Hozzávalók:

1 csésze bio barna lencse
1/2 csésze bio vöröslencse
1 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
3 ek. kókuszzsír
1 ek. olívaolaj
1 ek. sörélesztőpehely
1 babérlevél
só – ízlés szerint
ételízesítő mix
1 ek. mustár
1 kisebb csokor petrezselyem

Elkészítés:
A barna és vöröslencsét kiválogatjuk és külön-külön babérleveles, sós vízben megfőzzük. (Más főzési idő miatt szükséges külön főzni: a vöröslencse sokkal hamarabb megpuhul.)
Eközben meghámozzuk a hagymát és 1 ek. olívaolajon és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Amikor megfőttek a lencsék, leszűrjük őket, és a hagymás alaphoz adjuk. Ízesítjük az ételízesítő mix-szel, ill. fokhagymával, hozzáadjuk a kókuszzsírt és botmixerrel tetszőleges állagúra elturmixoljuk. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a sörélesztőpelyhet is. Kihűlés után kenyérre kenve tálaljuk. 

Ezeket olvastad már?

Sütőtökpástétom

Kaptunk ismét finom sütőtököt. Fogok készíteni majd töltött, rántott sütőtököt, ill.sütőtökös süteményt is. Ma egyelőre pástétom készült belőle, mert erre...

Almás-leveles szirmok

Ma reggel egy kis nagyon gyors, finom és egészséges édességet készítettem, 5 perc volt az előkészítés és 20 perc a...