magdireceptek

Barna-és vöröslencse pástétom

Finom kenyérre való pástétom, amely köszönhetően a lencse fehérjetartalmának, igen egészséges. 🙂
Hozzávalók:

1 csésze bio barna lencse
1/2 csésze bio vöröslencse
1 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
3 ek. kókuszzsír
1 ek. olívaolaj
1 ek. sörélesztőpehely
1 babérlevél
só – ízlés szerint
ételízesítő mix
1 ek. mustár
1 kisebb csokor petrezselyem

Elkészítés:
A barna és vöröslencsét kiválogatjuk és külön-külön babérleveles, sós vízben megfőzzük. (Más főzési idő miatt szükséges külön főzni: a vöröslencse sokkal hamarabb megpuhul.)
Eközben meghámozzuk a hagymát és 1 ek. olívaolajon és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Amikor megfőttek a lencsék, leszűrjük őket, és a hagymás alaphoz adjuk. Ízesítjük az ételízesítő mix-szel, ill. fokhagymával, hozzáadjuk a kókuszzsírt és botmixerrel tetszőleges állagúra elturmixoljuk. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a sörélesztőpelyhet is. Kihűlés után kenyérre kenve tálaljuk. 

Ezeket olvastad már?

Brassói – másképp

Házilag eltett paprikába töltött káposztával 🙂  Ma több programunk, határidős feladatunk is van, így gyorsan főztem, férjem egyik kedvencét.. 🙂...

ZÖLD-ség leves

Hozzávalók: 1 db póréhagyma 3 gerezd fokhagyma 2 szem krumpli 1 fej brokkoli 8-10 friss spenótlevél 1 marék mirelit borsó...

A gyümölcssaláták új generációja

Tegnap babalátogatóban voltak nálunk nagymama, nagypapa, nagynéni, nagybácsi. 🙂 Fanni egész nap olyan drága volt, örült mindenkinek, el-elmorzsolt mosolyokat nagymamának,...