magdireceptek

Karobos-datolyaszirupos holdacska

Finom csemege az egyre hűvösebb napokra.

Hozzávalók:

1 csésze (2,5 dl) tönkölypehely
2 csésze teljes kiőrlésű
liszt
½ csésze 4 szűz olaj mix
½ csésze karobpor
3 ek. datolyaszirup
3 ek. aranybarna nádcukor
15 dkg mazsola
szükség szerint kevés
víz

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd
az olajat és a vizet is hozzákeverve, a keksz tésztáját kemény, ragacsos masszává gyúrjuk. Ha túl száraz lenne, vízzel tesszük gyúrhatóvá. Egy lisztezett gyúródeszkán olajos kézzel ellapítjuk, és pogácsaszaggató segítségével holdakat formázunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük őket. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük. Figyeljük, hogy meg ne égjen.

Ezeket olvastad már?

Édes-savanyú mártás – házilag

vega_pokemontrainer4000

Sokkal finomabb és egészségesebb, illetve olcsóbb is mint a bolti mártás. Onnan jött az ötlet, hogy elkészítem, hogy kaptunk egy...

Diós-szejtános-növényi sajtos hajdinafasírt

vega_pokemontrainer4000

Újabb felhasználási lehetősége a szejtánnak és ennek a különleges növényi sajtnak. 🙂 Ezúttal a szejtán lesz a kötőanyag, azaz tojáspótló. Hozzávalók: 20 dkg...

Újhagymás muffin (vegán)

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt½ csomag foszfátmentes sütőpor6 ek. olívaolaj 2,5 dl víz2 szál újhagyma10 dkg kukorica15 dkg pritaminpaprikás tofu himalaya...