Blog

A Magdireceptek blogot 10 éve hoztam létre. Itt megtalálhatod az eddigi bejegyzéseimet. 
 

Receptjeim

A 10 éve írt blogomban vegán ételek receptjeit találod, és mivel férjem és engem is nagyon érdekel a fotózás, szép képekkel egészítjük ki azokat. A receptek között keresés alapján találhatsz reggeli ételeket, pástétomokat, fasírtokat, salátákat, leveseket, főételeket, pékárukat és süteményeket is. De összeállíthatod a napi menüdet alapanyag kereső segítségével is.

Köleskőrözött

Az elmúlt napokban „befigyelt” egy kis „gyermekágyi láz”, de most már kezdek jobban lenni, hoztam is egy receptet. Fanni szépen növekszik, sokat eszik és alszik 🙂 Hozzávalók: 150 ml köles 300 ml víz ¼ füstölt tofu1 dl Sojade szójatejszín1 tk. citromlé kömény, pirospaprika, só, mustármag – ízlés szerint  1 lila

Tovább olvasom »

Datolyás omlós keksz

Két etetés közben volt egy kis időm begépelni egy nagyon finom receptet. 🙂 Omlós csemege a téli hideg napokra.  Hozzávalók: 15 dkg finomliszt15 dkg durumliszt15 dkg kókuszzsír10 dkg xilovit1 ek. méz1 csipet só2 tk. foszfátmentes sütőpor—30 dkg aszalt datolya10 dkg aszalt vörösáfonya1 alma2 ek. datolyaszirup Elkészítés: A tészta hozzávalóiból tésztát

Tovább olvasom »

Örömhír és kisebb szünet a blogon

2013. október 29-én 2380 grammal és 50 cm-rel 35,5 hétre (koraszülöttként), természetes szüléssel, 3,5 óra alatt megszületett Dankó Fanni Dóra kislányunk. (Fájdalomcsillapitásra sem volt idő).  A fotón 1 napos. Koraszülöttsége megóvta őt egy komplikációtól (tudta, hogy ki kell bújnia), és kisebb súlya ellenére mégsem került koraszülött osztályra, az értékei is

Tovább olvasom »

Barna-és vöröslencse pástétom

Finom kenyérre való pástétom, amely köszönhetően a lencse fehérjetartalmának, igen egészséges. 🙂 Hozzávalók: 1 csésze bio barna lencse1/2 csésze bio vöröslencse1 nagy fej vöröshagyma3-4 gerezd fokhagyma3 ek. kókuszzsír1 ek. olívaolaj1 ek. sörélesztőpehely1 babérlevélsó – ízlés szerintételízesítő mix1 ek. mustár1 kisebb csokor petrezselyem Elkészítés: A barna és vöröslencsét kiválogatjuk és külön-külön

Tovább olvasom »

Vegán gombás-zöldséges vadas

Gyermekkorom kedvenc étele…most is nagyon-nagyon szeretem. Valaki zsemlegombóccal eszi, mi azt annyira nem szeretjük, így tönköly vagy durum tésztával szoktuk fogyasztani.  Hozzávalók: 6-8 sárgarépa 2 fehérrépa 1/2 kisebb zeller 5 nagyobb fej gomba 1 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2-3 babérlevél 2 ek. 100% extra szűz olívaolaj  kb. 1 dl

Tovább olvasom »

Körtés karobos kevert (vegán)

Egyszerű, gyors, finom és egészséges Kell ennél több? 🙂  Hozzávalók: 4 körte1/2 bögre durumliszt 1/2 bögre finomliszt3 ek. karob 1 csomag foszfátmentes sütőpor1 bögre szójajoghurt1/2 bögre bio 4 szűz olaj10 dkg xilit (nyírfacukor)dióElkészítés: A száraz alapanyagokat (xilit, lisztek, karob, sütőpor) összekeverjük,majd hozzáadjuk az olajat és a szójajoghurtot. Alaposan összedolgozzuk. Egy tepsit kiolajozunk-lisztezünk, és beleöntjük

Tovább olvasom »

Növényi tejszínes-mustáros búzahús ragu medvehagymás metélttel

Nagyon különleges és finom ebédünk volt valamelyik nap. Hozzávalók: 25 dkg búzasikérpor2 dl langyos víz2 ek.só3-4 tk. fokhagymapor (vagy3 gerezd apróra vágott fokhagyma)1 késhegynyi szódabikarbóna —3 dl Soyade növényi dresszing3 ek. mustár2 ek. kukoricakeményítő2 fej vöröshagyma1 csokor petrezselyem 2 ek. olívaolaj vízsó—25 dkg Rédei bio tönköly medvehagymás szélesmetélt Elkészítés: A búzahúst a

Tovább olvasom »

Hajdinás-kókuszos-szőlős pohárkrém

Hozzávalók: 30 dkg hajdina 4 dl növényi tej 1 citrom reszelt héja 10 dkg nyírfacukor (xillit) 2 tk. vaníliapor v. vaníliesszencia v. vaníliás cukor — 50 dkg nagy szemű szőlő A kókuszkrémhez: 5 dl növényi tej 4 ek. kukoricakeményítő 15 dkg kókuszreszelék 10 dkg nyírfacukor (xillit) 2 cs. Bourbon vaníliás cukor

Tovább olvasom »

Hajdina-zabpehely fasírozott (vegán)

Nagyon finom fasírt, és csupa egészséges alapanyagot tartalmaz 🙂 Hozzávalók: 12,5 dkg főtt zabpehely 12,5 dkg főtt hajdina 1 teljes őrlésű zsemle 1 nagy fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 nagy csokor petrezselyem  2 közepes sárgarépa 2+2 ek. olívaolaj 2 ek. lenmagpehely 2 ek. sörélesztőpehely borsikafű, köménymag, majoranna, ételízesítő, só 

Tovább olvasom »