magdireceptek

Szójamajonézes burgonya-avokádósaláta

Nagyon szeretjük a majonézes burgonyasalátát, és erről vegánként sem kell lemondanunk!:)

Hozzávalók:

0,5 kg burgonya
1 nagyobb avokádó
1 lila hagyma

8 dl szójadresszing
2-3 ek. mustár
1-2 tk. citromlé
1-2 tk. nyìrfacukor
4 tk. himalaya só
2 tk. sómentes ételízesítő mix
1 tk. sörélesztőpehely

Elkészítés:

A burgonyát héjastul megfőzzük. Az avokádót meghámozzuk és felkockázzuk. A lila hagymát is hámozást követően felkockázzuk. A burgonyát, miután megfőtt s kihűlt, meghámozzuk és felkockázzuk. Mindezt egy tálba tesszük. 
Elkészítjük az öntetet: a szójadresszinget egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a mustárt, az ízesítőket, a sörélesztőpelyhet és összefőzzük.
Tálalás előtt 1-2 órával a burgonyára és avokádóra öntjük az öntetet, és várjuk, hogy összeérjenek az ízek.
Tipp: dúsíthatjuk kesudió tejföllel. 
Bármilyen saláta készíthető az  öntettel. 

Ezeket olvastad már?

Tökfőzelék- másképp, színesen :)

Nem tudom, hogy olvastam, vagy ettem, esetleg láttam valahol, de régóta tervezem, hogy ezen emlék alapján készítem el a tökfőzeléket,...