Blog

A Magdireceptek blogot 10 éve hoztam létre. Itt megtalálhatod az eddigi bejegyzéseimet. 
 

Receptjeim

A 10 éve írt blogomban vegán ételek receptjeit találod, és mivel férjem és engem is nagyon érdekel a fotózás, szép képekkel egészítjük ki azokat. A receptek között keresés alapján találhatsz reggeli ételeket, pástétomokat, fasírtokat, salátákat, leveseket, főételeket, pékárukat és süteményeket is. De összeállíthatod a napi menüdet alapanyag kereső segítségével is.

Myprotein – a vegánokért is 🙂

Nagyon sokan kérdezik tőlem, hogy vegánként mivel pótoljuk pl. az állati fehérjét,  B12 vitamint, mennyire biztonságos ez az életmód, mit eszünk egyáltalán. Plusz kérdés az is sokszor, hogy miért nem eszünk cukrot, illetve mit fogyasztunk helyette? Ezért gondoltam, írok egy bejegyzést minderről.  Napjainkat általában kásákkal indítjuk (növényi tejben megfőtt gabonák),

Tovább olvasom »

Vega-Farm finomságok

Írtam már nektek a Vega-Farm termékeiről, de most – húsvét közeledtével – ismét szeretném ajánlani nektek ezeket a finomságokat.  Már nemcsak csemege és csípős gabonakolbászt gyártanak, hanem gabonahúst is, gyros-os, chilis, magyaros ízesítésekben.  A gabonakolbászt én nem csak rakott krumpliba vagy egyéb rakott ételekbe (pl. rakott savanyú káposzta) teszem, hanem

Tovább olvasom »

Vegán saksuka

Nagyon finom egytálétel, melyet több nemzet is nemzeti ételként fogyaszt. Mi is megkóstoltuk. Tulajdonképpen egy felturbózott lecsóról van szó. Hozzávalók: 2 közepes vöröshagyma3 gerezd fokhagyma3 paprika (édes)4 közepes paradicsom1 cukkini1 padlizsán3 közepes burgonya1 dl olvasztott kókuszzsír2,5 dl víz10 dkg paradicsompürébazsalikom, rozmaring, kakukkfű, zsálya Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, majd felaprítjuk és

Tovább olvasom »

Karobtorta málnával

Vegán karobtorta málnával?IGEN!!! Hozzávalók: 15 dkg finomliszt10 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt2 ek. karobpor 1 cs. foszfátmentes sütőpor10 dkg nyírfacukor8 ek. olaj2,5 dl növényi tej 1 citrom leve—víz , nyírfacukor – a mázhoz Elkészítés: Előbb a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd ehhez hozzáadjuk a nedveseket, összekeverjük és lisztezett, olajjal kikent formába tesszük és

Tovább olvasom »

Vegán isler

Egyik kedvenc édességem az isler, és most elkészítettem vegánul. Nagyon finom. Főzőkörön mutattuk be egyébként, még a tavalyi évben ezt a süteményt, csak akkor nem készült róla fotó.  Hozzávalók: A tésztához: 10 dkg por nyírfacukor20 dkg bio margarin15 dkg finomliszt15 dkg teljes őrlésű liszt6 g foszfátmentes sütőpor1/2-1dl növényi tejszínlekvár a

Tovább olvasom »

Búzahúsos egytálétel

A pörgős napokra ajánlom ezt az egyszerű egytálétel. 🙂Hozzávalók: 1 kg burgonya2 nagyobb sárgarépa1/4 fej fehér káposzta20 dkg szejtán, bepácolva3 újhagyma3 ek. olívaolaj kb. 3 dl vízhimalaya gyógynövényes fűszersó – ízlés szerint1 dl szójaszósz  Elkészítés: A burgonyát megfőzzük. Miután kihűlt, megpucoljuk és felkockázzuk. A répát meghámozzuk és szintén felkockázzuk, és roppanósra pároljuk.

Tovább olvasom »

Kókusztej

Jelenleg ez a legfinomabb és leggyorsabb, ill. talán legolcsóbb tej, ami itthon készül nálunk. Alaprecept, csak eddig nem használtam hozzá mákdarálót. Így sokkal finomabb.  Hozzávalók: 1 dl kókuszreszelék 2-3 dl víz (ízlés szerint) vaníliapor, vaníliás cukor, vanília nyírfacukor vagy méz  – ízlés szerint 1 csipet só Elkészítés: A kókuszreszeléket ledaráljuk

Tovább olvasom »

Barnarizs fasírt

Hozzávalók: 40 dkg barnarizs20 dkg sárgarépa, zeller, karalábé – vegyesen4 ek. csicseriborsóliszt 1 fej vöröshagyma3-4 gerezd fokhagyma2-3 ek pirospaprika fűszerek: majoranna, kömény, paprikakrém, borsikafű, só, vegamix, petrezselyem – ízlés szerint — olaj a sütéshez Elkészítés: A rizst sós vízben kifőzzük.  A zöldségeket megpucoljuk, majd felaprítjuk és kevés olaj és víz keverékén

Tovább olvasom »

Köles-kukorica kása-torta mogyoróvajjal és karoböntettel

Kaptunk a Biorganik-tól instant kásákat kipróbálási célból. Most az elsőből készítettem egy finom édességet.  Hozzávalók: 10 dkg instant köles-kukoricakása 3 ek. gyümölcscukor 3 ek. darált földimogyoró (opcionális) kb. 1-2 dl forró víz — 6 ek. mogyoróvaj  — 6 evőkanál víz 3 evőkanál karobpor 3 evőkanál növényi tejpor 2 evőkanál kókuszolaj

Tovább olvasom »