magdireceptek

Karobtorta málnával

Vegán karobtorta málnával?IGEN!!!

Hozzávalók:

15 dkg finomliszt
10 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt
2 ek. karobpor 
1 cs. foszfátmentes sütőpor
10 dkg nyírfacukor
8 ek. olaj
2,5 dl növényi tej 
1 citrom leve

víz , nyírfacukor – a mázhoz

Elkészítés:

Előbb a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd ehhez hozzáadjuk a nedveseket, összekeverjük és lisztezett, olajjal kikent formába tesszük és előmelegített sütőben 175 fokon 30 perc alatt kisütjük. 

Bármilyen krémet tehetünk bele (pl. kókuszkrémet, diókrémet, gesztenyekrémet), de magában, gyümölcsökkel  is fogyaszthatjuk. 

Ezeket olvastad már?

Rizses-napraforgós gombafasírt

Valamelyik nap töltött paprikát készítettem, azonban sajnos nem volt idő lefotózni. De maradt ki töltelék, amelyet ma reggel gyorsan fasírtnak...

Rebarbarás vegán jégkrém

Itt a jó idő (legalábbis még ma igen, utána állítólag lehűlés következik), így hoztam is egy egyszerű jégkrém receptet. Hozzávalók:...

Téli kölesgombóc karamellel

Még a múlt héten maradt a főtt kölesünk, így abból készült (csak most van idő feltölteni) téliesített gombóc.  Adagokat sajnos...