magdireceptek

Mandulás koszorú

Egy kellemes kalács-szerű sütemény receptjét hoztam, húsvét előtt. 
Hozzávalók:
1 citrom leve
0,5 kg liszt (teljes őrlésű, durum és finomliszt keverve)
12 ek. olaj 
1 kk. kurkuma (elhagyható) 
10 dkg darált mandula 
Elkészítés:

Előbb a száraz, majd a nedves hozzávalókat összekeverjük, majd formába öntve megszórjuk rusztikusra vágott mandulával és 180 fokon kb. 30 perc alatt kisütjük. 
Mi karobos-mézes tahinivel megkenve ettük. 


Ezeket olvastad már?

Gabonakolbászos kifli

Nagyon finom, akár magában, akár egy tál meleg leves mellé, vagy növényi tejes gabonakávéval. Hozzávalók: 25 dkg finomliszt25 dkg teljes...

Csicseriborsó saláta

Ez a recept egy kis előzetes Az ősz ízei szakácskönyvből – hasonló recept lesz benne olvasható. Gyorsan elkészül, egészséges és...

Ünnepi Goody-foody

Nagyon finom lehet az ünnepi asztalra, de azt követően is. Mi ma ettünk, kevés zöldséges barna bulgurral. Hozzávalók: 1 csomag...