magdireceptek

Mandulás koszorú

Egy kellemes kalács-szerű sütemény receptjét hoztam, húsvét előtt. 
Hozzávalók:
1 citrom leve
0,5 kg liszt (teljes őrlésű, durum és finomliszt keverve)
12 ek. olaj 
1 kk. kurkuma (elhagyható) 
10 dkg darált mandula 
Elkészítés:

Előbb a száraz, majd a nedves hozzávalókat összekeverjük, majd formába öntve megszórjuk rusztikusra vágott mandulával és 180 fokon kb. 30 perc alatt kisütjük. 
Mi karobos-mézes tahinivel megkenve ettük. 


Ezeket olvastad már?

Spenótos tészta napraforgótejföllel

Tegnap kaptunk egy nagy zacskó friss spenótlevelet. Nem szerettem volna most ismét mártást készíteni, így gyorsan kifőztem egy tésztát és...

Szedres nudli mandulatejszínnel

Fannink mindene a „heder”, azaz szeder. A piacon minden héten többször is veszünk 1-1 dobozzal, és mivel a kis kulacsa...