Blog

A Magdireceptek blogot 10 éve hoztam létre. Itt megtalálhatod az eddigi bejegyzéseimet. 
 

Receptjeim

A 10 éve írt blogomban vegán ételek receptjeit találod, és mivel férjem és engem is nagyon érdekel a fotózás, szép képekkel egészítjük ki azokat. A receptek között keresés alapján találhatsz reggeli ételeket, pástétomokat, fasírtokat, salátákat, leveseket, főételeket, pékárukat és süteményeket is. De összeállíthatod a napi menüdet alapanyag kereső segítségével is.

Tahinis padlizsánkrém

Azaz Baba ganoush, közkedvelt líbiai pástétom, nagyon zamatos, érdemes kipróbálni, hiszen így a megszokott lecsós padlizsánpástétom, vagy majonézes-füstölt padlizsános pástétom  mellett új ízű pástétomot kóstolhatunk meg. Hozzávalók: 1 nagyobb padlizsán2-3 ek. olívaolaj1 nagy fej vöröshagyma3-4 gerezd fokhagyma2-3tk. római kömény1 csipet barna nádcukor6 ek. tahini (10 dkg szezámmag, 2 gerezd fokhagyma,

Tovább olvasom »

Öt hetes lesz Fanni

Fanni kislányunk kedden lesz öt hetes. Szépen gyarapodik, és sokkedves percet szerez nekünk:-) Nagy örömünkre négy napja csak szopizik (előtte koraszülöttsége miatt anyatejet kapott ugyan, de nem tudott szopizni, így mindenféle fárasztó és kevésbé fárasztó módszerrel  próbáltuk belediktálni az ételt (mondjuk nem kellett diktálni, csupán adagolni, mert nagyon mohó:-), hogy

Tovább olvasom »

Szójamajonézes burgonya-avokádósaláta

Nagyon szeretjük a majonézes burgonyasalátát, és erről vegánként sem kell lemondanunk!:) Hozzávalók: 0,5 kg burgonya1 nagyobb avokádó1 lila hagyma—8 dl szójadresszing2-3 ek. mustár1-2 tk. citromlé1-2 tk. nyìrfacukor4 tk. himalaya só2 tk. sómentes ételízesítő mix1 tk. sörélesztőpehely Elkészítés: A burgonyát héjastul megfőzzük. Az avokádót meghámozzuk és felkockázzuk. A lila hagymát is hámozást

Tovább olvasom »

Fűszeres-bundás sárgarépagolyók

A zöldségek bundában történő kisütése remek alkalom arra, hogy a „nemszeretem zöldségeket” megetessük gyermekünkkel. Nos, ez a recept is ilyen 🙂 Hozzávalók: 15 db előre csomagolt sárgarépagolyó vagy 4 nagyobb sárgarépa25 dkg durumlisztkb. 1,5 dl víz15 dkg teljes őrlésű kenyérmorzsa5-10 dkg kókuszolaj a sütéshez1 csokor petrezselyem3-4 ek. ételízesítő mix2 ek.

Tovább olvasom »

Karfiolpástétom

Könnyű, finom pástétom.  Hozzávalók: 1 kis fej karfiol 1 szál közepes sárgarépa 1 közepes héjában főtt burgonya 1 fej lila hagyma, apróra vágva 1 mk. himalaya só 1-2 tk. ételízesítő mix 2-3 ek. 4 szűz olaj mix 1ek. sörélesztőpehely 1 kis csokor petrezselyem felaprítva Elkészítés: Pároljuk meg a karfiolt és

Tovább olvasom »

A gyümölcssaláták új generációja

Tegnap babalátogatóban voltak nálunk nagymama, nagypapa, nagynéni, nagybácsi. 🙂 Fanni egész nap olyan drága volt, örült mindenkinek, el-elmorzsolt mosolyokat nagymamának, ill. élvezte, hogy ennyien vesszük körbe. Nagyon sok finomságot kaptunk a békés megyei rokonoktól, nemcsak a kert kincseiből, hanem vitamindús grépfrútot, kivit, almát és fagyasztott piros gyümölcsöket is. Így ma

Tovább olvasom »

Karobos-datolyaszirupos holdacska

Finom csemege az egyre hűvösebb napokra. Hozzávalók: 1 csésze (2,5 dl) tönkölypehely2 csésze teljes kiőrlésűliszt½ csésze 4 szűz olaj mix½ csésze karobpor3 ek. datolyaszirup3 ek. aranybarna nádcukor15 dkg mazsolaszükség szerint kevésvíz Elkészítés: A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd az olajat és a vizet is hozzákeverve, a keksz tésztáját kemény, ragacsos masszává

Tovább olvasom »

Lencsés-sütőtök burger

Hm, de finom volt:-). Fasírtként is fogyasztható, de hamburgerként is megállja a helyét. Érdemes kipróbálni.  Hozzávalók: 20 dkg bio barna lencse55 dkg sütőtök1 fej vöröshagyma3 ek. 4 szűz olaj mix3-4 gerezd fokhagyma3-4 ek. durumliszt2 ek. sörélesztőpehely3-4 ek. zsemlemorzsa (bio teljes kiőrlésű kenyérmorzsa)2 ek. lenmagpehelysó-ízlés szerint1 csokor petrezselyem1 tk. római kömény—4

Tovább olvasom »

Fanni két hetes

Ennivalót hoztam, de átvitt értelemben. 🙂  Kedden volt két hetes a csöpp kislányunk, aki szépen gyarapodik, növekszik.  Sokat izeg-mozog, állandóan hangokat ad ki (még álmában is) és kalimpál a kezeivel.  Nagyon tüneményes, nem győzünk betelni vele 🙂 

Tovább olvasom »