magdireceptek

Rakott kelbimbó (vegán)

Igazi téli finomság ebédre. 🙂

Hozzávalók:

1 kg kelbimbó
20 dkg jázminrizs
póréhagyma – ízlés szerint
6 dl szójatejszín
2 ek. sörélesztőpehely
4-5 ek. kenyérmorzsa
3-4 ek. olaj
himalaya só-ízlés szerint

Elkészítés:

A rizst kétszeres sós vízben a szokásos módon megfőzzük. A kelbimbókat félbevágjuk és szintén sós vízben roppanósra pároljuk. A szójatejszínt egy tálban összekeverjük a sörélesztőpehellyel, és a fűszerrel. Egy tepsit kiolajozunk, alulra a kelbimbó harmadát lerakjuk, erre rákarikázzuk a póréhagyma felét, majd befedjük rizs felével és meglocsoljuk a tejszín felével. Meglocsoljuk olajjal, majd ismét egy kelbimbóréteg és póréhagyma, majd rizs következik. Erre ismét kelbimbót halmozunk, majd meglocsoljuk a maradék tejszínnel és megszórjuk a morzsával. 180 fokos sütőbe téve 30-40 perc alatt összesütjük. 

Ezeket olvastad már?

Tej-tojás-cukormentes kuglóf

Nagyon gyorsan elkészülő és egyszerű süteményről van szó, ami mégis mutatós, finom és sokféleképpen variálható. Szóval érdemes kipróbálni. Hozzávalók: 31...

Köleskőrözött

Az elmúlt napokban „befigyelt” egy kis „gyermekágyi láz”, de most már kezdek jobban lenni, hoztam is egy receptet. Fanni szépen...

Spenótos” rakott krumpli”

Nálunk minden héten van spenót, mindannyian szeretjük. Nemrégen így készült, friss spenótlevélből: Hozzávalók: 1 kg burgonya1 kg spenót (friss)1 +...