magdireceptek

Rakott kelbimbó (vegán)

Igazi téli finomság ebédre. 🙂

Hozzávalók:

1 kg kelbimbó
20 dkg jázminrizs
póréhagyma – ízlés szerint
6 dl szójatejszín
2 ek. sörélesztőpehely
4-5 ek. kenyérmorzsa
3-4 ek. olaj
himalaya só-ízlés szerint

Elkészítés:

A rizst kétszeres sós vízben a szokásos módon megfőzzük. A kelbimbókat félbevágjuk és szintén sós vízben roppanósra pároljuk. A szójatejszínt egy tálban összekeverjük a sörélesztőpehellyel, és a fűszerrel. Egy tepsit kiolajozunk, alulra a kelbimbó harmadát lerakjuk, erre rákarikázzuk a póréhagyma felét, majd befedjük rizs felével és meglocsoljuk a tejszín felével. Meglocsoljuk olajjal, majd ismét egy kelbimbóréteg és póréhagyma, majd rizs következik. Erre ismét kelbimbót halmozunk, majd meglocsoljuk a maradék tejszínnel és megszórjuk a morzsával. 180 fokos sütőbe téve 30-40 perc alatt összesütjük. 

Ezeket olvastad már?

Édes otthoni íz :-)

A krumplileves gyermekkori kedves emlékem, most vegán módon készítettem el.  Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli1 fej vöröshagyma3 dl kukoricatej2 ek. liszt1...

Tökmagpástétom

Ismét egy krumpli alapú pástétom (kimaradt egyik nap az ebédből egy szem krumpli).  Hozzávalók: 1 nagyobb főtt krumpli1 nagy marék...