magdireceptek

Búzahús szalámi

Nagyon finom vegán szalámi, már hasonló szerepel a blogon, ill. A tavasz ízei szakácskönyvben is megjelent, de ez most egy újragondolt változat. 🙂 
Hozzávalók:

15 dkg füstölt tofu
6 ek. darált dió
2-3 ek. majoranna
1 fej fokhagyma
2-3 tk. himalaya só
1 ek. őrölt pirospaprika
1-2 tk. kömény
1-2 dl víz
Elkészítés
A száraz alapanyagokat és a villával összetört tofut egy tálba öntjük, összekeverjük. Ez után öntsük hozzá a vizet és a szójaszószt, és kezdjük el összegyúrni. Addig kell gyúrni, amikor már a sikér összehúzza az egészet, és jó kemény lesz a masszánk.
Vágjuk fel 6-8 darabba, az egyes adagokból tenyerünkkel formázzunk kis hengereket. Egyesével csavarjuk be jól sütőpapírba, úgy, hogy mindkét végén hagyjunk sütőpapírt (úgy néz majd ki, mint egy szaloncukor), és süssük közepes lángú sütőben 20-25 percig. Majd bontsuk ki a hengereket a sütőpapírból, kevés olajjal kenjük ki a tepsit, és időnként megforgatva, további 10-15 percig süssük a szalámit. Kiváló szendvicsfeltét. 

Ezeket olvastad már?

Reggeli sárga málnás kása

vega_pokemontrainer4000

Zabpelyhes reggeli 🙂 Ma reggel zabpelyhet főztem kásának, és sárga málnát tettem bele. Sárga málna? Bizony. Kedves ismerőseinknek van a...

Ismét házi müzli- a legjobb :-)

vega_pokemontrainer4000

Házi müzli, hogy ne kelljen sok pénzt költeni + tartósítószert és cukrot enni (bolti müzlik). Hozzávalók: 500 ml kis méretű...

Vegán ribizlis-vaníliás szelet

vega_pokemontrainer4000

Ezt a sütit még múlt héten készítettem, miután kaptunk egy óriási tál ribizlit Gábortól, aki közelünkben lakik, és a kertjében...