Blog

A Magdireceptek blogot 10 éve hoztam létre. Itt megtalálhatod az eddigi bejegyzéseimet. 
 

Receptjeim

A 10 éve írt blogomban vegán ételek receptjeit találod, és mivel férjem és engem is nagyon érdekel a fotózás, szép képekkel egészítjük ki azokat. A receptek között keresés alapján találhatsz reggeli ételeket, pástétomokat, fasírtokat, salátákat, leveseket, főételeket, pékárukat és süteményeket is. De összeállíthatod a napi menüdet alapanyag kereső segítségével is.

Diós-növényi sajtos fasírtgolyók fekete szezámmaggal

Hozzávalók: 10 dkg dió2 graham zsemle4-5 gerezd fokhagyma1 nagy fej vöröshagyma2 ek. lenmagpehely + 2 ek. víz2 ek. fekete szezámmag 10 dkg Violife natúr növényi sajt kevés víz4 tk. bio ételízesítőhimalaya só – ízlés szerint2 tk. majoranna2 tk. pirospaprikaolívaolaj Elkészítés: A zsemléket beáztatjuk, majd egy tálba kinyomkodjuk. A vöröshagymát meghámozzuk, felkockázzuk és

Tovább olvasom »

Müzliszeletek húsvétra

Többen kérdeztétek, hogy mit ajánlok húsvétra. Csokoládét semmiképp sem, de egészséges müzliszeletet igen! 🙂 A héten ismerkedtünk meg a Santé Kft. jóvoltából ezekkel a müzliszeletekkel: – mogyoró és mandulás  – banános-csokis – mogyorós-csokis -tőzegáfonyás- málnás-joghurtos – szilvás-joghurtos – cseresznyés-joghurtos 30-35-40 grammos kiszerelésűek és  nagyon-nagyon finomak! 🙂  További előnyük a piaci

Tovább olvasom »

Tahini

Házi tahini, ami lényegesen olcsóbb, mint a bolti és nagyon-nagyon finom. És persze, egészséges is. 🙂 Hozzávalók: 1 dkg szezámmag3 ek. olívaolajhimalaya sóvízfokhagyma / méz / agavé szirup Elkészítés: A kávédarálón megőröljük a szezámmagot, majd egy tálba téve hozzáadjuk az olívaolajat, sót, vizet és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Vagy fokhagymával ízesítsük,

Tovább olvasom »

Növényi sajttal töltött krumplis „pogácsa”

Hozzávalók:4 közepes krumpli1 ek. kókuszolaj2 ek. lenmagpehely2 ek. víz2 ek. durumliszt4 ek. finomliszt3 ek. búzakorpa3 tk. himalaya só1 nagyobb fej vöröshagyma1 csokor petrezselyem10 dkg Violife natùr növényi sajt—2-3 ek. olaj a sütéshez Elkészítés:A krumplit megmossuk és  héjában  megfőzzük.  Leöntjük a levét. Amikor kihűlt, meghámozzuk, összetörjük és hozzákeverjük a liszteket, búzakorpát, ételízesítőt, kókuszolajat, sót, és

Tovább olvasom »

Datolyás, kókuszvirág cukros muffin (vegán)

 Hozzávalók:2 dl finomliszt1/2 zacskó foszfátmentes sütőpor2 dl kókuszvirág cukor1 dl olívaolaj 2 dl víz 1/2 csésze dió1/2 csésze datolyaElkészítés: A lisztet, sütőport, cukrot kimérjük és összekeverjük. Egy másik tálban az olajat, a vizet vegyítjük össze, a diót és a datolyát apró darabokra vágjuk. Mindezt hozzáadjuk a lisztes keverékhez. 180 fokos sütőben muffinformába

Tovább olvasom »

Növényi sajtos-zöldséges rudacskák

Egyik nap ez volt a vacsoránk. Rendkívül finom, egészséges és laktató fogás. 🙂 Hozzávalók: 1/2 kg franciasaláta mirelit zöldségkeverék4-5 rózsa brokkoli5 ek. durumliszt1 fej vöröshagyma3-4 gerezd fokhagyma2 ek. lenmag, pelyhesítve10 dkg Violife natúr sajtbio ételízesítő és himalaya só – tetszés szerint—teljes őrlésű kenyérmorzsa és kókuszzsír a sütéshez Elkészítés: A hagymát

Tovább olvasom »

Vegán karobos somlói

Ismét egy édesség. Egyik nagy kedvencünk. Hozzávalók: Diós piskótához: 20 dkg finomliszt20 dkg teljes őrlésű liszt20 dkg barna cukor10 dkg darált dió1 ek, foszfátmentes sütőpor1/2 l növényi tej10 ek. 4 szűz olaj mix1 citrom héja A pudinghoz: 1 l növényi tej2 csomag vaníliás pudingpor3 – 4 ek. karobpor10 ek. barna cukor—20

Tovább olvasom »

Földimogyoróvajas karobos piskóta

Egyszerű, gyors, finom. Kell ennél több? 🙂 Hozzávalók: 30 dkg finomliszt25 dkg lágy világosbarna nádcukor (v. xilit, v. sötétbarna nádcukor)6 ek. karobpor2 ek. mogyoróvaj0,5 dl szójaolaj (v. egyéb olaj)3 dl víz vagy növényi tej1/2 csomag foszfátmentes sütőpor—blansírozott földimogyoró—házi mogyorókrém Elkészítés: A száraz alapanyagokat, majd a nedveseket is külön-külön összekeverjük, majd

Tovább olvasom »

Sütőtökös-mustáros barna lencse főzelék

Egyszerű, ám mégis különleges egytálétel. Hagyományos lencsével is elkészíthető, de ez a barna lencse hamarabb fő, és különleges íze van. Hozzávalók: 25 dkg barna lencse10 dkg sütőtök1 fej vöröshagyma2 ek. 4 szűz olaj mix2 dl szójadresszing23 tk. himalaya só3 tk. bio levespor és ételízesítő2 tk. majoranna1 ek. paprikakrém2-3 ek. mustár3 ek. finomliszt

Tovább olvasom »