magdireceptek

Meggyes-gesztenyés zabfelfújt

Tartalmas csemege, nem csak reggelre…

Hozzávalók:

4 ek. kókusztejpor
2 csésze forró víz
1 csésze zabpehely
3 ek. kókuszvirág cukor
1 ek. kókuszzsír
1 üveg meggybefőtt
1/2 kg gesztenyemassza
1/2 bio citrom héja

Elkészítés:

A kókusztejport kikeverjük vízzel és a kókuszzsírral feltesszük főni. Amikor forr, hozzákeverjük a zabot, és  ízesítjük a kókuszvirág cukorral, citromhéjjal, esetleg vaníliával.  Puhulásig főzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a felengedett gesztenye felét. Egy sütőformát (vagy több kisebbet) kikenünk kókuszzsírral, majd beletesszük a gesztenyés zab felét, majd a kimagozott meggyet, és betakarjuk a zab másik felével. A tetejére kenjük, vagy nyomjuk gesztenyenyomóval a maradék gesztenyét. 20 perc alatt 170-180 fokon kisütjük. 

Ezeket olvastad már?

Tofukrémmel töltött paradicsom

Igazi nyári étel. Nagyon finom, tartalmas. 🙂 Hozzávalók: 6 db paradicsom1 füstölt tofu 1 sárga kápia paprika1 piros kápia paprika3 gerezd...

Mákos-eperszószos vegán nudli

Ez volt a mai reggelink. Hozzávalók: 1 kg krumpli30 dkg liszt3 ek.100% extra szűz olivaolaj 2 ek. lenmagpehely—kb. 0,5 kg mákkb....