magdireceptek

Tavaszi saláta

Hozzávalók:

2 fej saláta
4-5 szem retek
1 konzerv doboz kukorica
fekete olívabogyó – ízlés szerint
1 szelet tk. kenyér
6 ek. olívaolaj
6 ek. víz
3 tk. bio levespor és zöldségkeverék
himalaya só – ízlés szerint
2 tk. agavé szirup
1 ek. sörélesztőpehely

Elkészítés:

A salátát megmossuk, és a leveleket apróbb darabokra vágjuk. A retket is megmossuk és feldaraboljuk, a kukoricát  és az olívabogyót lecsepegtetjük, és hozzáadjuk az előzetesen előkészített zöldségekhez. A kenyeret megpirítjuk és felkockázzuk. Ezt is a salátához adjuk. 
Elkészítjük az öntetet:
az olajat összekeverjük a vízzel, fűszerrel, sörélesztőpehellyel, sózzuk és agavé sziruppal édesítjük. Tálalás előtt kb. 20 perccel öntjük a salátára. 

Ezeket olvastad már?

Gyors ratatouille

Ehhez hasonló fotó szerepel majd a nyári szakácskönyvben 🙂  Tegnap késő éjjel (v.inkább kora hajnalban:)értünk haza, de ma kelni kellett,...

Gombapaprikás korpás nokedlivel

Kifőztem korpás nokedlit (fele adag zabpehelyliszt, fele adag simaliszt + korpa+ víz +só), és közben elkészítettem a gombapaprikás alapját: 5...

Vegán póréhagymás sajtszósz

Nagyon-nagyon finom sajtszósz, és ráadásul tisztán növényi is. Hozzávalók: 25 dkg olívás Viofast növényi sajt25 dkg füstölt Viofast növényi sajt10...