magdireceptek

Tavaszi saláta

Hozzávalók:

2 fej saláta
4-5 szem retek
1 konzerv doboz kukorica
fekete olívabogyó – ízlés szerint
1 szelet tk. kenyér
6 ek. olívaolaj
6 ek. víz
3 tk. bio levespor és zöldségkeverék
himalaya só – ízlés szerint
2 tk. agavé szirup
1 ek. sörélesztőpehely

Elkészítés:

A salátát megmossuk, és a leveleket apróbb darabokra vágjuk. A retket is megmossuk és feldaraboljuk, a kukoricát  és az olívabogyót lecsepegtetjük, és hozzáadjuk az előzetesen előkészített zöldségekhez. A kenyeret megpirítjuk és felkockázzuk. Ezt is a salátához adjuk. 
Elkészítjük az öntetet:
az olajat összekeverjük a vízzel, fűszerrel, sörélesztőpehellyel, sózzuk és agavé sziruppal édesítjük. Tálalás előtt kb. 20 perccel öntjük a salátára. 

Ezeket olvastad már?

Birsalmás-mákos papucs

Itt van egy újabb idénygyümölcs, a birsalma. 🙂 Nagyon szeretjük! Így tegnap este készült is sütemény belőle. A tészta élesztős...

Tavaszi raguleves

Finom forró leves a szeszélyes tavaszi napokra.:-) Hozzávalók: 4 közepes sárgarépa2 közepes krumpli1 kisebb karalábé3 nagyobb gomba1/2 konzerv zöld húsú...

Diós-mákos „vargabéles-utánzat”

Nagyon finom téli reggeli az alábbi: Hozzávalók: 1 csomag cérnametélt1 natúr tofu1/2 pohár ALPRO szójajoghurt1 tál mák1 tál diószederlekvárcitromhéj—tejszínhab Elkészítés:...