Blog

A Magdireceptek blogot 10 éve hoztam létre. Itt megtalálhatod az eddigi bejegyzéseimet. 
 

Receptjeim

A 10 éve írt blogomban vegán ételek receptjeit találod, és mivel férjem és engem is nagyon érdekel a fotózás, szép képekkel egészítjük ki azokat. A receptek között keresés alapján találhatsz reggeli ételeket, pástétomokat, fasírtokat, salátákat, leveseket, főételeket, pékárukat és süteményeket is. De összeállíthatod a napi menüdet alapanyag kereső segítségével is.

Édes élet a Vital-Sweet-tel

Az elmúlt évek során számos kérdést kapok tőletek az édesítés témakörében: én mit használok kristálycukor helyett a mindennapokban; illetve most aktuális kérdés, hogy a karácsonyi süteményeket mivel édesíthetitek.  Az egykori inzulinrezisztenciám, illetve a gyerekek egészsége miatt is fokozottabban odafigyelek arra, hogy mivel édesítsem meg, no nem csak a hétköznapokat, hanem

Tovább olvasom »

Vegán mákos babka

Nagyon szeretik a gyerekek a mákot, így többször készül mákos guba vagy kalács; most babkát készítettünk velük. Hozzávalók: A tésztához: A töltelékhez: Elkészítés: A kimért növényi tejbe teszünk egy kis barnacukrot és ebben felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt. A lisztet kimérjük, hozzákeverjük a szobahőmérsékletű margarint, a felfutott élesztőt és a sót.

Tovább olvasom »

Mindent-bele gyógyleves

A gyermekeink nem annyira levesesek, jobban szeretik az egytálételeket. Ezért nincsen mindennap leves itthon, vagy ha igen, tartalmas, sűrű levesek készülnek, utána egy könnyű főétellel. Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 1 paradicsom 1/2 kisebb fej karfiol 1 marék borsó 1 konzerv fehérbab 2 szál sérgarépa 1 kisebb karalábé 1 közepes burgonya

Tovább olvasom »

Vegán lemon curd krémmel készült citromos torta

Nagyon szeretem a citromot és a citromból készült krémeket (a citromfagyit viszont nem 🙂 ). Így elkészítettem egy citromkrémes vegán tortát. Most megosztom a receptet veletek: Hozzávalók – az alaphoz: Hozzávalók – a krémhez: Elkészítés: A krém összes hozzávalóját edénybe tesszük, összekeverjük és 8-10 perc alatt összefőzzük. Amikor kihűlt, beleturmixoljuk

Tovább olvasom »

Mesés vegán termékek a Pagony ízeitől

Tízórai -dilemma Szeptember óta különösen sok kérdést kapok annak kapcsán, hogy milyen krém vagy kence kerüljön egy gyermek (vagy felnőtt) napi szendvicsébe a kenyerek közé. Magam is két gyermekünk számára csomagolom a tízórait. És az utolsó órát követően után mindkettejüket friss, főtt ebéddel várom, melyet már a kocsiban elfogyasztanak. A

Tovább olvasom »

Vegán kétszínes sajttorta

Hozzávalók: Kekszes réteghez: 15 dkg csokis vegán zabkeksz 5 dkg kókuszolaj Fehér réteghez: 25 dkg vegán mascarpone 5 dk fehér csokoládé 1,5 dl vegán habtejszín eritrit vagy stevia – ízlés szerint 2 g agar-agar Barna réteghez: 25 dkg vegán mascarpone 5 dk vegán nutella 1,5 dl vegán habtejszín eritrit vagy

Tovább olvasom »

Newton’s dream: mindenki álma

Lassan végre itt az igazán jó idő, jön az osztálykirándulások, családi túrák, táborok ideje, talán ezért is egyre többen kérdezitek, hogy mit is igyon vízen kívül a gyermeketek. Egy családi utazásunk alkalmával jutottunk el egy Szekszárd környéki csoda-piacra, ahol számos finom és egészséges terméket árusítanak. Ott fedeztük fel a Newton’s

Tovább olvasom »

Vega fasírt

Hozzávalók: 2 bögre főtt köles 2 közepes sárgarépa 1 bögre darált napraforgómag 1 ek. víz 3 ek. darált lenmag füstölt paprika, paprika – ízlés szerint 1 vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyemzöld fél bögre apró szemű zabpehely Elkészítés: A kölest kifőzzük: 1 liter forrásban lévő vízbe tegyünk 1 bögre

Tovább olvasom »

Sárgabarackos babka

A gyerekek nagyon szeretik: 30 dkg liszt (lehet fele-fele teljes őrlésű-finomliszt vagy én most rizslisztet és zablisztet adtam a finomliszthez, kísérletezzek bátran) 5 dkg barna cukor 1,5 dkg élesztő 8 dkg olaj 1 dl langyos növényi tej 1 üveg (300 gr) baracklekvár Elkészítés: Langyosítsuk meg a növényi tejet, majd tegyünk

Tovább olvasom »