magdireceptek

Gombás curry-s rizs

Gyors, egyszerű, egészséges és finom!

Hozzávalók:

  • 3 ek. olaj
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 2 tk. curry por
  • 2 bögre hosszúszemű rizs
  • 1 tk. só
  • 1 bögre zöldségleves alaplé
  • 1,5 bögre víz
  • fél kg gomba
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. víz
  • kakukkfű, só

Elkészítés:

A hagymár apróra vágjuk és olaj és víz keverékén megpároljuk. Amikor félkemény, hozzáadjuk a curry-t; a rizst és felöntjük a zöldségalaplével. Kis lángon puhulásig főzzük; időközben még vizet adjunk hozzá, amikor elfővi az alaplevet. Tetszés szerint sózzuk. A gombát, miközben fő a rizs, az olaj és víz keverékén megpároljuk, fűszerezzük. Amint kifőtt a rizs, olajjal kikent tepsibe simítjuk, ráhelyezzük a gombát és kb 10 perc alatt 180 fokon összesütjük.

Ezeket olvastad már?

„Máglyarakás-variáció”

vega_pokemontrainer4000

Reggelente jó kiadós „édességeket” szoktunk enni. Mielőtt még bárki is elhűlne, hogy ez milyen egészségtelen szokás, megnyugtatom, hogy nem csokoládé...

Vegán fánk epres „mascarpone” krémmel

vega_pokemontrainer4000

Fannusunk iskolájában múlt héten volt farsang és a kérésére fánkot sütöttünk – ő futtatta fel az élesztőt, dagasztotta, kelesztette, formázta...

Spenótos „hummusz”

vega_pokemontrainer4000

  Folyamatosan termő spenótunkat nem csak főzelékként szoktuk fogyasztani, hanem szoktam spenótos tésztát főzni vagy spenótos rakott burgonyát, de minden...