Blog

A Magdireceptek blogot 10 éve hoztam létre. Itt megtalálhatod az eddigi bejegyzéseimet. 
 

Receptjeim

A 10 éve írt blogomban vegán ételek receptjeit találod, és mivel férjem és engem is nagyon érdekel a fotózás, szép képekkel egészítjük ki azokat. A receptek között keresés alapján találhatsz reggeli ételeket, pástétomokat, fasírtokat, salátákat, leveseket, főételeket, pékárukat és süteményeket is. De összeállíthatod a napi menüdet alapanyag kereső segítségével is.

Vöröslencsés raguval töltött káposzta

Több töltött káposzta receptet megosztottam már, de ez olyan finomra sikeredett, hogy le kellett írnom Nektek. Hozzávalók: 1,5 kg savanyú káposzta savanyúkáposzta levelek 40 dkg vöröslencse 1 nagyobb sárgarépa 2 nagy fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 20 dkg rizs 3 ek. pirospaprika olaj babérlevél, só, köménymag, majoranna — 2 dl

Tovább olvasom »

Zöldségekkel töltött szamósza

Finom vendégváró csemege, próbáljátok ki, nem fogtok csalódni. Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt (lehet fele-fele teljes őrlésű-finomliszt) 4 ek. vaj 2 ek. vegaföl só A töltelékhez: 1 fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 40 dkg zöldborsó 2 nagyobb burgonya 2 sárgarépa 1 kisebb fej karfiol 2 ek. olaj koriander, római

Tovább olvasom »

Gombás-lencsés pásztorpite

Igazán zamatos, fehérjében és tápanyagokban gazdag, laktató egytálétel- pásztorpite receptet hoztam. Hozzávalók: 20 dkg csiperkegomba 1 konzerv lencse 2 közepes sárgarépa 1 nagy fej hagyma 2 ek. sűrített paradicsom 3-4 gerezd fokhagyma rozmaring, kakukkfű, vegeta, babérlevél, só -ízlés szerint 2 ek. olaj — 1 kg burgonya 4 ek. növényi margarin

Tovább olvasom »

Sós mogyoróvajas téli torta

Ez a torta kész energiabomba, így igazán jól jön ezeken a téli napokon. hozzávalók – az alaphoz: 22 dkg datolya 25 dkg zabpehely 4 ek. növényi margarin A krémhez: 25 dkg mogyoróvaj (natúr vagy sózott, ki hogyan szereti) 8 dkg juhar-vagy rizsszirup vanília, fahéj 13 dkg étcsokoládé 0,5 dl növényi

Tovább olvasom »

Mediterrán paradicsomleves

Paradicsomleves, egy kis csavarral. Hozzávalók: 30 dkg darabos paradicsomkonzerv 0,5 db kaliforniai paprika 1 szár szárzeller 3 ek. olívaolaj 2 gerezd fokhagyma zöldségleves kocka bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, só, cukor – ízlés szerint Elkészítés: Az olajat öntsük egy edénybe, adjuk hozzá a megpucolt, felaprított fokhagymát, majd a felkockázott paprikát, szárzellert és a paradicsomkonzervet,

Tovább olvasom »

Citromos-vegán joghurtos cukkinikrémleves

Igazi különleges leves a borongós téli napokra. Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 db közepes burgonya 50 dkg cukkini 3 ek. olívaolaj 1 db citrom 1 kis doboz vegán joghurt (natúr) 1 leveskocka só Elkészítés: A hagymákat, burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a cukkinit, ha zsenge és a héja vékony,

Tovább olvasom »

Kókusztejes sütőtökkrémleves

Sütőtökkrémlevest sósan, fűszeresen szeretem készíteni, bár tudom, hogy többen édesen szeretik. Általában főzőtejszínt használok, de most egy kis csavart szerettem volna vinni a receptbe, ezért sűrített kókusztejjel és ahhoz illő pikáns fűszerekkel készült. Érdemes próbát tenni. Hozzávalók: 1 kg sütőtök 2 ek. olaj 2 dl konzerv kókusztej 1 fej vöröshagyma

Tovább olvasom »

Vegán stollen

Nálam ez az egyik abszolút favorit sütemény, így, év vége tájékán. Próbáljátok ki ti is! Hozzávalók:  50 dkg liszt  3 dkg élesztő 25 dkg olvasztott ráma 10 dkg barnacukor 3 csomag vaníliás cukor 2,5 dl növényi tej – nálam most zabtej 1/2 citrom héja fahéj, szegfűszeg 10 dkg olajos mag,

Tovább olvasom »

Green Wave Mag – ajándékozzatok egészséget karácsonyra!

Biztosan emlékeztek, hogy minden évszakban igyekszem 1-1 magyar vállalkozást bemutatni, amely olyan termékeket gyárt vagy termel és ugyanakkor forgalmaz is, amely méltó arra, hogy részletesebben bemutassák. Különösen közel állnak a szívemhez a magyar családi vállalkozások. Most a Green Wave Mag nevű, héj nélküli tökmagokat és azzal kapcsolatos termékeket (tökmagolaj, tökmagliszt)

Tovább olvasom »