Vegán kétszínes sajttorta
Hozzávalók: Kekszes réteghez: 15 dkg csokis vegán zabkeksz 5 dkg kókuszolaj Fehér réteghez: 25 dkg vegán mascarpone 5 dk fehér csokoládé 1,5 dl vegán habtejszín
A Vegasziget egy olyan oldal, ahol vegán recepteket olvashatsz és megismerkedhetsz az általam nyújtott szolgáltatásokkal, termékekkel: könyveket és üvegbe zárt, kézműves ételeket is vásárolhatsz. Egy olyan hely tehát, ahol a neten szörfözve érdemes megállni és egy kevés időt eltölteni
A 75 receptet tartalmazó könyv fontos könyv lehet azok számára, akik vegetáriánus, vegán életmódot szeretnének folytatni, mivel az egyik
legehezebb kérdésre ad választ: mit kenjünk a kenyerünkre? A 12 fejezetes könyvben nem csak kencék, pástétomok receptje szerepel, hanem kenyerek és pékáruk, valamint saláták receptjei is megosztásra kerülnek. Így, ha valamely okból nem is tudunk főzni, vagy munkahelyre, iskolába csomagolnánk egészséges szendvicseket, a könyv nagy segítségünkre lehet.
Fűzött, ragasztott, 116 oldal
A könyv ára:
Hozzávalók: Kekszes réteghez: 15 dkg csokis vegán zabkeksz 5 dkg kókuszolaj Fehér réteghez: 25 dkg vegán mascarpone 5 dk fehér csokoládé 1,5 dl vegán habtejszín
Lassan végre itt az igazán jó idő, jön az osztálykirándulások, családi túrák, táborok ideje, talán ezért is egyre többen kérdezitek, hogy mit is igyon vízen
Hozzávalók: 2 bögre főtt köles 2 közepes sárgarépa 1 bögre darált napraforgómag 1 ek. víz 3 ek. darált lenmag füstölt paprika, paprika – ízlés szerint
A gyerekek nagyon szeretik: 30 dkg liszt (lehet fele-fele teljes őrlésű-finomliszt vagy én most rizslisztet és zablisztet adtam a finomliszthez, kísérletezzek bátran) 5 dkg barna
Eliftől lestem a receptet. Először a receptes könyvbe készítettem, és ott úgy megízlett, hogy hazajőve ismét megsütöttem. Megint nagyon jól sikerült, így arra gyanakszom, hogy a recept tökéletes 🙂 Hozzávalók: 1 kg liszt (nálam fele teljes kiőrlésű, fele finomliszt),só,2,5 dkg élesztő,kis méz,4 dl víz,1/2 dl olaj,sok-sok szezámmag Elkészítés: Mézes vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a liszteket, sót, hozzáadjuk az élesztőt. Amíg kel (nálam kb.1-1,5 óra), addig megfőzzük az ebédet, ill. megpirítjuk a szezámmagot. Ezután jön a formázás: kinyújtom a tésztát, csíkokat formálok, megszórom szezámmal, majd megcsavarom őket (két végüknél), és utána összeillesztem a két végét, még kevés csavarás közepette 🙂 (Nem tudom, mennyire érthető:). Az igazán profik még megkenik pekmezzel (én szőlő híján most csak mézes vízzel kentem), és ezt követően is megforgattam a szezámmagban. Majd kisütöttem. Gyorsan elfogyott 🙂
© Copyright 2022 MoonShot