
Fine Ice jégkrémek – mindenmentes finomságok a hűtőpultból
Noha elég sokat esett az eső mostanában, de érezhetően elérkezett a jó idő, itt a tavasz és lassan a nyár is, így nagy örömünkre beköszönt
A Vegasziget egy olyan oldal, ahol vegán recepteket olvashatsz és megismerkedhetsz az általam nyújtott szolgáltatásokkal, termékekkel: könyveket és üvegbe zárt, kézműves ételeket is vásárolhatsz. Egy olyan hely tehát, ahol a neten szörfözve érdemes megállni és egy kevés időt eltölteni
A könyv a Budapesti Ünnepi Könyvhéten lett bemutatva, dedikálva
Főzni jó, főzni menő, főzni minden életkorban kaland! Tarts velünk, légy most Te a séf a konyhában! Ismerkedj meg a vegán konyha alapanyagaival, ragadj fakanalat, és némi szülői-nagyszülői segítséggel készíts finomabbnál finomabb fogásokat az egész család számára.
Hogy ne csak ízletes legyen az ételed, hanem értsd is, hogy mit, mivel és miért eszel, főzés közben Brokkoli Beni és Citrom Cili a könyv lapjain számos érdekes információt is megoszt veled. Kalandozzunk együtt a vegán ízek világában!
A könyv ára:
Noha elég sokat esett az eső mostanában, de érezhetően elérkezett a jó idő, itt a tavasz és lassan a nyár is, így nagy örömünkre beköszönt
Egy könnyű, gyors, egészséges és finom édesség receptjét hoztam el nektek. Hozzávalók: 40 dkg cékla (héjával együtt mérve) 10 dkg zabliszt 5 dkg mandulaliszt vagy
Gyors, egyszerű, egészséges és finom! Hozzávalók: Elkészítés: A hagymár apróra vágjuk és olaj és víz keverékén megpároljuk. Amikor félkemény, hozzáadjuk a curry-t; a rizst és
Igazi év végi fehérjebomba-étel. Hozzávalók: 20 dkg lencse 1 sárgarépa 2 ek. olaj 1 nagy fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 40 dkg paradicsomsűrítmény kb. 1,5
Van egy kis cukkinink, és mivel éppen valamilyen pástétomot kellett volna készítenem tegnap, cukkinipástétom lett belőle, megbolondítva egy kis pirított szezámmag-krémmel, azaz tahinivel, és némi fűszerrel..:) 1 kisebb cukkinit feldaraboltam, és sütőben, olívaolajon megpirítottam. Egy paradicsomot is pirítottam, de ezt csak az utolsó 3-4 percben tettem hozzá. Eközben elkészítettem a tahinit: olaj nélküli teflonban megpirítottam kb.10 dkg natúr szezámmagot (Muller drogériában vettem ezt a natúr változatot, nagyon olcsón:), majd kávédarálón összepépesítettem, amikor készen lett, egy kis olajjal simára kentem (ez lett a tahini). A cukkinit, paradicsomot, tahinit egy mély tálba tettem, és botmixerrel pürésítettem. Ezután tettem bele a sót, metélőhagymát, petrezselymet és máris készen elkészült a friss, tavaszi pástétom.:) Leültem a gép elé, és láttam, hogy hasonlót készítette Nóra is, érdemes lesz biztosan azt is kipróbálni 🙂
© Copyright 2022 MoonShot