Vegán kétszínes sajttorta
Hozzávalók: Kekszes réteghez: 15 dkg csokis vegán zabkeksz 5 dkg kókuszolaj Fehér réteghez: 25 dkg vegán mascarpone 5 dk fehér csokoládé 1,5 dl vegán habtejszín
A Vegasziget egy olyan oldal, ahol vegán recepteket olvashatsz és megismerkedhetsz az általam nyújtott szolgáltatásokkal, termékekkel: könyveket és üvegbe zárt, kézműves ételeket is vásárolhatsz. Egy olyan hely tehát, ahol a neten szörfözve érdemes megállni és egy kevés időt eltölteni
A 75 receptet tartalmazó könyv fontos könyv lehet azok számára, akik vegetáriánus, vegán életmódot szeretnének folytatni, mivel az egyik
legehezebb kérdésre ad választ: mit kenjünk a kenyerünkre? A 12 fejezetes könyvben nem csak kencék, pástétomok receptje szerepel, hanem kenyerek és pékáruk, valamint saláták receptjei is megosztásra kerülnek. Így, ha valamely okból nem is tudunk főzni, vagy munkahelyre, iskolába csomagolnánk egészséges szendvicseket, a könyv nagy segítségünkre lehet.
Fűzött, ragasztott, 116 oldal
A könyv ára:
Hozzávalók: Kekszes réteghez: 15 dkg csokis vegán zabkeksz 5 dkg kókuszolaj Fehér réteghez: 25 dkg vegán mascarpone 5 dk fehér csokoládé 1,5 dl vegán habtejszín
Lassan végre itt az igazán jó idő, jön az osztálykirándulások, családi túrák, táborok ideje, talán ezért is egyre többen kérdezitek, hogy mit is igyon vízen
Hozzávalók: 2 bögre főtt köles 2 közepes sárgarépa 1 bögre darált napraforgómag 1 ek. víz 3 ek. darált lenmag füstölt paprika, paprika – ízlés szerint
A gyerekek nagyon szeretik: 30 dkg liszt (lehet fele-fele teljes őrlésű-finomliszt vagy én most rizslisztet és zablisztet adtam a finomliszthez, kísérletezzek bátran) 5 dkg barna
A fotót nem férjem készítette, hanem ingyenes stock oldalról (www.sxc.hu) származik. 🙂 A tészta elkészítése: Fél kiló lisztet (fele teljes kiőrlésű liszt, fele fehér liszt) kis sóval és kb. 1 dl mézes vízben felfuttatott fél élesztővel, és 1 dl olajjal összekevertem, annyi vizet téve még hozzá, amennyit felvett a tészta. Kb. 30 percet kelesztettem, majd tepsibe tettem, és a feltét rátétele után betettem előmelegített sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütöttem. A pizzaszósz elkészítése: A pizza olyan nálunk, mint a fasírt: az kerül bele, ami éppen itthon van. A feltét most hagymás alap volt (hagymát pároltam kis vízen), majd ebbe került felkockázott répa, borsó, brokkoli és kukorica a mélyhűtőből, ill. kevés pirospaprika, só. Kicsit pároltam, majd a nyáron eltett paradicsomlé és püré, gabonakolbász, bazsalikom, fokhagyma, só, házi Erős Pista is került bele, ill. egy kis tk. liszttel besűrítettem. Füstölt tofut, vagy növényi tejfölt is tehetünk rá sajt helyett, ami nem a legegészségesebb dolog… Fotót a kész pizzáról legközelebbi sütéskor töltök
© Copyright 2022 MoonShot