magdireceptek

Vegán túrógombóc helyett: vegán túrókocka friss gyümölcsökkel

Nagyon szeretem a túrógombócot (ha a közelben lakó Jutka nénihez megyünk, mindig ezt készít nekünk, igazi túróból, és akkor azt jóízűen meg is esszük:), itthon igyekszem „vegánul” elkészíteni 🙂 Már írtam itt róla. Sima puliszkát készítek (kukoricadara + dupla mennyiségű víz felhasználásával, kb. 250 gr kukoricadara szokott lenni), ebbe teszek barna cukrot, vaníliát, egy natúr tofut összetörve, citromhéjat, jól összekeverem, és pirított morzsába forgatom. Most nem készítettem pirított morzsát, csak natúr ettük, reggelire, sok-sok gyümölccsel. Azért morzsával és valamilyen öntettel finomabb, de ez is jólesett. 🙂

Ezeket olvastad már?

„Máglyarakás-variáció”

Reggelente jó kiadós „édességeket” szoktunk enni. Mielőtt még bárki is elhűlne, hogy ez milyen egészségtelen szokás, megnyugtatom, hogy nem csokoládé...