magdireceptek

Rozmaringos caprese vegán módra

Egyszerű, gyors, finom.:-)

Hozzávalók:

4 paradicsom (nálunk most vegyesen: piros, fekete, sárga)
15 dkg füstölt tofu
3 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
2 ág rozmaring
só – ízlés szerint

Elkészítés:

A megmosott paradicsomokat karikákra vágjuk. A tofut is felkarikázzuk (szeletekre vágjuk, és abból formákat v. karikákat szaggatunk). A paradicsom és a tofu szeleteket váltakozva lefektetjük egy tálba. Sózzuk, rátépkedjük a rozmaringot és meglocsoljuk az olívaolajjal. Frissen tálaljuk, pl. pirítós mellé. 
TIPPEK: a tofut előtte olívaolajjal meglocsolt tepsibe téve megpiríthatjuk. Úgy még pikánsabb lesz. 
A rozmaring helyett használhatunk hagyományosan bazsalikomot is 

Ezeket olvastad már?

Cukkinitallér

Nagyon szeretjük a cukkinit. És most, hogy kaptunk, zöldbabfőzelék mellé ezt készítettem. Nem volt kedvem panírozni, így egy „fasírt-korongot” dobtam...

Polenta szejtánkolbászos lecsóval

Ismét 15 perc alatt elkészülő ebédről írok. Régóta szeretnék köretként polentát, vagy ismertebb nevén puliszkát készíteni. Hogy miért? Nagyon gyorsan...

Karfiolpástétom

Ma töltött paprikát készítettem. Mivel ennek a receptje már olvasható a blogon, így ezt nem írom le újra. De maradt...