Hozzávalók a tésztához:
20 dkg finomliszt
15 dkg teljes kiőrlésű durumliszt
5 dkg zabkorpa
1 ek. lenmagpehely
1 ek. lenmagpehely
1 tk. só
annyi víz apránként adagolva, hogy kemény, gyúrható tésztát kapjunk
Hozzávalók a töltelékhez:
25 dkg rukkola pesto
10 dkg füstölt tofu
só -ízlés szerint
Hozzávalók a szószhoz:
2 dl paradicsomsűrítmény
szükség szerinti víz
1 fej vöröshagyma
kevés nyírfacukor
kevés só
3 ek. 100% extra szűz olívaolaj
2 ek. kukoricakeményítő
3 tk. bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
—
jégcsapretek
Elkészítés:
A tésztához a liszteket, sót, korpát és a lenmagpelyhet összekeverjük, és annyi vízzel felengedjük, hogy kemény tésztát kapjunk. Egy lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd kocka vagy kör alakú ravioli szaggatóval kiszaggatunk kockákat vagy köröket. A pestóhoz hozzáreszeljük a tofut, szükség esetén sózzuk is. Mindezt a tésztákra tesszük, majd beborítjuk egy másik körrel/kockával. Alaposan lenyomkodjuk a széleit. Az így elkészült raviolikat forrásba lévő vízbe tesszük és miután feljöttek a víz tetejére, még 5 percig főzzük, majd szűrő segítségével kiszedjük őket, és olajjal meglocsolt edénybe tesszük.
A szószhoz a hagymát kevés vízen és olajon megpároljuk, beleöntjük a paradicsomsűrítményt, vízzel hígítjuk, sózzuk, édesítjük, és kevés vízzel kikevert kukoricakeményítővel meglocsoljuk, megvárjuk, amig ez is belefő, bazsalikommal, fokhagymával ízesítjük.
A tetejére tofut, szójasajtot is reszelhetünk, de mi most friss retket reszeltünk rá, így nem is kellett hozzá salátát készítenünk. 🙂