magdireceptek

Vegán kaporszósz szezámos tepsis burgonyával

A múlt héten egyik barátunktól kaptunk kaprot. Betettem rögtön a mélyhűtőbe, de túl sokat gondoltam rá, így máris elő kellett vennem, és szósz készítenem belőle. 🙂 A tepsis krumpliról már írtam (pl. itt), így most csak a kaporszósz receptjét osztom meg – tegnap este készült, mára:

1 fej hagymát vízen megpároltam, majd hozzátettem az apróra vágott kaprot (kb. 1/4 kg-ot), felöntöttem egy kevés vízzel, olajat öntöttem hozzá, ill. sóval fűszereztem. Amikor megpuhult, 2 dl zabtejszínnel (most bolti) és 1-1,5 tk. liszttel habarást készítettem, beleöntöttem, még megvártam, amíg felforr, kevés citromlevet facsartam bele, és lezártam. 

Ezeket olvastad már?

Vegán gombás-zöldséges vadas

Gyermekkorom kedvenc étele…most is nagyon-nagyon szeretem. Valaki zsemlegombóccal eszi, mi azt annyira nem szeretjük, így tönköly vagy durum tésztával szoktuk...

„Mexikói céklasaláta”

Maradt egy kis céklánk, ill. mexikói zöldséget nem tettem vissza -fasírtot készítettem egy adagból- a mélyhűtőbe, így ezt készítettem el...

Szedres-vaníliás csőben sült palacsinta

Nagy palacsintarajongók vagyunk, férjem legkevésbé, de mi, lányok, akár mindennap tudnánk enni palacsintát ilyen vagy olyan formában.  Hozzávalók: A palacsintához:...