magdireceptek

Zabos-kakaós avokádókrémes, joghurtos áfonyatorta (vegán, cukormentes)

Hozzávalók:

Az alaphoz:

10 dkg zabpehely

15 dkg kókuszolaj

3-4 ek. eritrit

1 marék olajos mag

A kakaós avokádókrémhez:

2 db avokádó

3 ek. holland kakaópor

3 ek. méz vagy valamilyen szirup (agavé, rizs, datolya, juhar stb.)

A joghurtos réteghez:

4 dl növényi (szója vagy kókusz alapú) joghurt (natúr)

1/2 kg áfonya (ebből a fele a joghurtba, fele díszítésnek)

Elkészítés:

A zabpelyhet megpirítjuk, majd kávédarálón még kicsit darabosra ugyan, de összeőröljük és felforrósított kókuszolajjal és a darált olajos maggal összekeverjük, ha igényeljük, adjunk hozzá porrá őrölt cukorhelyettesítőt, pl. eritritet. Belesimítjuk egy tortaformába és hűtőbe tesszük. Eközben elkészítjük a krémeket: az avokádót meghámozzuk és egy kelyhes turmixba vágjuk, hozzáadjuk a kakaóport, mézet (vagy szirupot) és összeturmixoljuk. Az áfonyát is egy tálba kitesszük majd a megmosott áfonyát beletéve óvatosan turmixolunk rajta. Miután kivettük a hűtőből az alapot, rákenjük az avokádós krémet, majd ismét a hűtőbe tesszük. Amikor a krém megszilárdult, a joghurtos krémet is rákenjük és végül áfonyával díszítjük.

Ezeket olvastad már?

Lecsó, újragondolva

vega_pokemontrainer4000

Tavaly nyáron nagyon sok lecsót tettünk el télire, házilag termelt hagymából és paprikából, üstben készítve, és tartósítószermentesen remekül elállnak. Viszont...