magdireceptek

Zabos-kakaós avokádókrémes, joghurtos áfonyatorta (vegán, cukormentes)

Hozzávalók:

Az alaphoz:

10 dkg zabpehely

15 dkg kókuszolaj

3-4 ek. eritrit

1 marék olajos mag

A kakaós avokádókrémhez:

2 db avokádó

3 ek. holland kakaópor

3 ek. méz vagy valamilyen szirup (agavé, rizs, datolya, juhar stb.)

A joghurtos réteghez:

4 dl növényi (szója vagy kókusz alapú) joghurt (natúr)

1/2 kg áfonya (ebből a fele a joghurtba, fele díszítésnek)

Elkészítés:

A zabpelyhet megpirítjuk, majd kávédarálón még kicsit darabosra ugyan, de összeőröljük és felforrósított kókuszolajjal és a darált olajos maggal összekeverjük, ha igényeljük, adjunk hozzá porrá őrölt cukorhelyettesítőt, pl. eritritet. Belesimítjuk egy tortaformába és hűtőbe tesszük. Eközben elkészítjük a krémeket: az avokádót meghámozzuk és egy kelyhes turmixba vágjuk, hozzáadjuk a kakaóport, mézet (vagy szirupot) és összeturmixoljuk. Az áfonyát is egy tálba kitesszük majd a megmosott áfonyát beletéve óvatosan turmixolunk rajta. Miután kivettük a hűtőből az alapot, rákenjük az avokádós krémet, majd ismét a hűtőbe tesszük. Amikor a krém megszilárdult, a joghurtos krémet is rákenjük és végül áfonyával díszítjük.

Ezeket olvastad már?

Diós szárzeller saláta

Ez a saláta is ma készült, a röszti mellé.  A szárzellert apró cikkekre felvágtam, besóztam.  Eközben elkészítettem az öntetet: 1/2...

Vegán Mirinda torta

Gyermekkorom nagy kedvence volt ez a kakaós kevert-alapú, túrós, üdítős szelet, anyai nagybátyám felesége készített többször is ilyet, amikor Győrbe...

Datolyás omlós keksz

Két etetés közben volt egy kis időm begépelni egy nagyon finom receptet. 🙂 Omlós csemege a téli hideg napokra.  Hozzávalók:...