magdireceptek

Zabos-kakaós avokádókrémes, joghurtos áfonyatorta (vegán, cukormentes)

Hozzávalók:

Az alaphoz:

10 dkg zabpehely

15 dkg kókuszolaj

3-4 ek. eritrit

1 marék olajos mag

A kakaós avokádókrémhez:

2 db avokádó

3 ek. holland kakaópor

3 ek. méz vagy valamilyen szirup (agavé, rizs, datolya, juhar stb.)

A joghurtos réteghez:

4 dl növényi (szója vagy kókusz alapú) joghurt (natúr)

1/2 kg áfonya (ebből a fele a joghurtba, fele díszítésnek)

Elkészítés:

A zabpelyhet megpirítjuk, majd kávédarálón még kicsit darabosra ugyan, de összeőröljük és felforrósított kókuszolajjal és a darált olajos maggal összekeverjük, ha igényeljük, adjunk hozzá porrá őrölt cukorhelyettesítőt, pl. eritritet. Belesimítjuk egy tortaformába és hűtőbe tesszük. Eközben elkészítjük a krémeket: az avokádót meghámozzuk és egy kelyhes turmixba vágjuk, hozzáadjuk a kakaóport, mézet (vagy szirupot) és összeturmixoljuk. Az áfonyát is egy tálba kitesszük majd a megmosott áfonyát beletéve óvatosan turmixolunk rajta. Miután kivettük a hűtőből az alapot, rákenjük az avokádós krémet, majd ismét a hűtőbe tesszük. Amikor a krém megszilárdult, a joghurtos krémet is rákenjük és végül áfonyával díszítjük.

Ezeket olvastad már?

Kapros grill és házi ketchup

Egyszerű tipp csak a grillezéshez: szórjunk a zöldségekhez kaprot, nem fogjuk megbánni :-). A kaprot a legvégén adjuk hozzá, mert...

Pritaminpaprikás-tökmagos pogácsa

Nagyon finom, omlós, rugalmas, puha és ízletes pogácsa, Biobrigi nyomán készítettem ma el. Hozzávalók 30 dkg teljes kiőrlésű liszt30 dkg...

Zöldbabsaláta

Nagyon-nagyon finom saláta, a tökmaggal, olívaolajjal és lilahagymával (és egy kis citromlével) remekül harmonizál a zöldbab. Hozzávalók: 25 dkg zöldbab10...