magdireceptek

Kölestúrós vegán piskóta

Igazi ínyenc csemege, melyet Vilmányi Andrea  bocsátott rendelkezésemre, miután találkoztunk és átadtam neki a Dr. Steinberger gyümölcslé nyereményeket, és én pedig megkóstoltam ezt a finom süteményt. Gyorsan le is fotóztam és azonnal elkértem a receptet. Így vendégblogíróval bővül ebben a hónapban az oldal. 🙂 

A tojásmentes Piskóta receptje:

1 dl víz
10 dkg kókusz/dió/mák
10 dkg fruktóz
10 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
2,5 tk. sütőpor
0,8 dl olaj (citromízú olajat is lehet használni)
1,5 dl joghurt vagy víz
2 ek. lekvár
Kölestúró receptje

15 dkg köles
7 dl növényi tej (én Cocomas tejszínt hígítottam vízzel)
a barackbefőtt vagy konzerv leve
fruktóz ízlés szerint
1 citrom héja és kevés leve
fél tofu
barackdarabok
Elkészítés:
A kölest megmossuk és feltesszük a növényi tejben és baracklében főni. Ha megfőtt, beletesszük a citromhéjat, fruktózt fél tofut és botmixerrel összeturmixoljuk, majd a barackdarabkkal összekeverjük. A tészta hozzávalóit összekeverjük. Egy pite formát kiolajozunk és a piskóta tészta felét beleöntjük és szétterítjük, majd a tölteléket elsímítjuk rajta és végül a piskóta másik felét is rátesszük. 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Kihűlve szeletelhető. 🙂

Ezeket olvastad már?

Napraforgós-medvehagymás pesto

Az egyik legfinomabb pesto. Persze, finom olívaolaj is kell hozzá.:-) Hozzávalók: 1 csokor medvehagyma1 marék napraforgómag3 ek. extra szűz olívaolaj ...

Cukkinis-szejtános brassói

Ma ismét gyors ebéd készült:) Volt itthon cukkini, krumpli, ill. múlt héten készítettem szejtánt, ez a hűtőben várta a felhasználást,...

Tormás avokádókrém

Tudom, tudom, a torma és az avokádó párosítása elsőre furcsán hangzik, de nem volt kedvem hagyományosan elkészíteni, ill. mostanában rákaptunk...