magdireceptek

Tortilla vegán sajtos mártogatóssal

Ez a recept is a heti főzőkörünkön került bemutatásra, legalábbis a mártogatós része.

Hozzávalók – a tortillához:

2,5 dl liszt – ebből 0,5 dl durumliszt
0,5 dl zabpehelyliszt, 1,5 dl finomliszt
1 dl víz

2 tk. só

Hozzávalók a mártogatóshoz: 

1 közepes krumpli
1 sárgarépa
1 kiskanál citromlé
1/2 csésze kesudió
1/2 ek. mustár
 0,4 dl olivaolaj
1 kisebb gerezd fokhagyma
1-1,5 kiskanál füstölt pirospaprika
 0,6 dl sörélesztőpehely
 0,5 dl víz vagy a főzővízből
himalaya só

Elkészítés – tortilla:

Összekeverjük a tészta alapanyagait, rugalmas tésztát kapunk. Olajozzuk be a kezünket, és gyúrjuk át még egyszer a tésztát, majd egy folpack-ba csomagoljuk  be és hagyjuk fél órát pihenni. Ezután szedjük 8 darabra és mindegyik darabot egy alaposan belisztezett gyúródeszkán folyamatosan a kezünket is lisztezve nagyon vékony körre  kinyújtjuk, és száraz teflonos vagy kerámia palacsintasütőbe téve megsütjük, egyszer megfordítva mindkét oldalukat. 

Elkészítés – mártogatós:

A krumplit és a sárgarépát megpucoljuk és sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, turmixgépbe tesszük, összeturmixoljuk és a többi hozzávalót is beletéve  újabb turmixolás majd  kóstolás következik.
A mártogatós és a tortilla mellé együnk sok salátát is. 

Ezeket olvastad már?

Vacsorára tepsis krumpli lecsóval

Az ebédről megmaradt lecsóhoz (persze kolbász már nem maradt a lecsóban:) kifőztem egy kis krumplit, majd kevés olajon tepsiben megpirítottam,...

Epres-cseresznyés tejberizs-kocka

Hmmmm:-) Tegnap voltunk Szedd magad eperben is, ill. szüleim cseresznyefáját is alaposan megkopaszítottuk. Így a reggeli kása helyett ezt a...

Vegán krémsajtos-paradicsomos „csemege”

Ismét egy lehetőség a szilveszter estére. Nagyon szeretjük az alábbi sajtkrém jellegű kencéket, kenyérre kenve, de ételben is felhasználva. Hozzávalók:...