magdireceptek

Indiai padlizsánragu

Van egy kedves indiai ismerősöm, ezt a receptet egyszer tőle tanultam.

Hozzávalók:

50 dkg padlizsán

1 teáskanál kurkuma

1 teáskanál őrölt római kömény

fél teáskanál őrölt koriandermag

1 csokor friss korianderlevél

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 dl kókusztej

só – ízlés szerint

3-5 evőkanál kókuszolaj

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, felkockázzuk és megsózzuk. Egy tepsibe locsoljuk a megolvasztott kókuszolajat, beletesszük a besózott padlizsánt, majd 180 fokon, kb 20 perc alatt – egyszer átkeverve – megpirítjuk. Apróra vágjuk a meghámozott vöröshagymát és a fokhagymát, lábasba tesszük és kókuszolaj és víz keverékén megpároljuk. Rászórjuk az őrölt római köményt és az őrölt koriandermagot, majd kis lángon még pároljuk. Ezt követően rászórjuk a kurkumát, felöntjük a kókusztejjel. Ízlés szerinti mennyiségű chili paprikával, sóval ízesítsük. Forraljuk pár percig, míg krémesre nem sűrűsödik, utána tegyük bele a megpirított padlizsándarabokat. Pár perc összefőzést követően szórjuk meg a felaprított korianderzölddel. Rizzsel vagy tepsis krumplival is finom, de tálalhatjuk magában is, vagy kenyérrel. Mi olajos magvat is szoktunk rászórni, diót, mandulát vagy éppen pisztáciát.

Ezeket olvastad már?

Spenótos-diós grissini

vega_pokemontrainer4000

Igazi uzsonna, nemcsak gyermekeknek. 🙂 Fannink hála Istennek, a sóskán kívül mindent nagyon szeret. A zöldségek jöhetnek éppúgy, mint a...

„10-es pizza” – búzaliszt nélkül

vega_pokemontrainer4000

Nem volt kedvünk ismét tésztás pizzát enni, ezért készült ez a búzaliszt-mentes változat. Azért 10-es, mert szinte mindenből 10 dkg...

Babonézes répasaláta

Magdi

Egyszerű, de mégis érdekes salátarecept. Hozzávalók: 30 dkg főtt fehérbab 1/2 tk. só 1/2 tk. mustár ízlés szerint citromlé 1-1,5...