magdireceptek

Indiai padlizsánragu

Van egy kedves indiai ismerősöm, ezt a receptet egyszer tőle tanultam.

Hozzávalók:

50 dkg padlizsán

1 teáskanál kurkuma

1 teáskanál őrölt római kömény

fél teáskanál őrölt koriandermag

1 csokor friss korianderlevél

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 dl kókusztej

só – ízlés szerint

3-5 evőkanál kókuszolaj

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, felkockázzuk és megsózzuk. Egy tepsibe locsoljuk a megolvasztott kókuszolajat, beletesszük a besózott padlizsánt, majd 180 fokon, kb 20 perc alatt – egyszer átkeverve – megpirítjuk. Apróra vágjuk a meghámozott vöröshagymát és a fokhagymát, lábasba tesszük és kókuszolaj és víz keverékén megpároljuk. Rászórjuk az őrölt római köményt és az őrölt koriandermagot, majd kis lángon még pároljuk. Ezt követően rászórjuk a kurkumát, felöntjük a kókusztejjel. Ízlés szerinti mennyiségű chili paprikával, sóval ízesítsük. Forraljuk pár percig, míg krémesre nem sűrűsödik, utána tegyük bele a megpirított padlizsándarabokat. Pár perc összefőzést követően szórjuk meg a felaprított korianderzölddel. Rizzsel vagy tepsis krumplival is finom, de tálalhatjuk magában is, vagy kenyérrel. Mi olajos magvat is szoktunk rászórni, diót, mandulát vagy éppen pisztáciát.

Ezeket olvastad már?

„Zabitej”

vega_pokemontrainer4000

Szintén egyszerű, gyors és olcsó tej készíthető zabpehelyből is, házilag. Mert nagyon finomak a boltban kaphatók, múltkor 1600 Ft-ért láttam...

Medvehagymás zabfasírt

vega_pokemontrainer4000

Még talán két hétig tart a medvehagyma szezon, így egy recept erre az időszakra 🙂 Hozzávalók: 20 dkg zabpehely2 dl...

Heti menü

vega_pokemontrainer4000

Mostantól igyekszem heti menüvel jelentkezni, ugyanis sokan kértétek, hogy segítsek nektek ebben.  Így próbálom minden hét elején leírni ,mit ettünk...