magdireceptek

Zellerpástétom

Most látom, hogy még nem került fel ez a recept a blogra, pedig a téli esték kihagyhatatlan étele 🙂 

Hozzávalók:

2 közepes zellergumó
3-4 ek. olívaolaj
1 tk. mustármag
1 fej lilahagyma
½ csokor petrezselyem

himalaya só, ételízesítő – igény szerint

Elkészítés:

Olívaolajjal kikent tepsiben 150 fokon, 20 perc alatt megsütjük a két közepes méretű, meghámozott és kockákra vágott zellert. Közben forgatjuk, nehogy leégjen. Amíg sül a zeller, vízen megpároljuk az apróra vágott lilahagymát. A zellert –miután kihűlt – egy magas falú tálba tesszük, ízesítjük mustármaggal, sóval és alaposan összebotmixerezzük. Ezután adjuk hozzá a megpárolt hagymát, a kókuszolajat, és az apróra vágott petrezselyemzöldet, a sörélesztőpelyhet. Fűszerezzük Ízletes, krémes, egészséges pástétom. 

Ezeket olvastad már?

Bulguros lencsesült

Hozzávalók: 50 dkg barna lencse25 dkg bulgur3 nagy fej vöröshagyma3-4 gerezd fokhagyma2 sárgarépa2 ek. paprikakrém1 csokor petrezselyemhimalaya só -ízlés szerintmajoranna,...