magdireceptek

Tofus-pritaminpaprikás spenótfasírt grillezett paprikával

A spenótot most is szerettem volna másképp elkészíteni, és mivel fasírtfanatikus vagyok, nem kérdés, hogy ezt találtam ki belőle. 🙂 Finom lett (így elsőre is), máskor is készítek majd.
Hozzávalók a fasírthoz (kb. 20 kisebb db lesz belőle):
1/2 kg spenót,
1/2 csomag pritaminpaprikás tofu (ez volt itthon),
1 fej fokhagyma,
1 fej vöröshagyma,
1 szelet áztatott kenyér,
2 ev. lenmagpehely, beáztatva,
kevés zsemlemorzsa,
2 ek. szezámmag, csak úgy, beleszórva a masszába,
kevés olaj,
só, 2 ek. pritaminpaprika lekvár.
A spenótot 3 perc alatt ropogósra pároltam, apróra összevágtam. Kevés vízen hagymát pároltam, a kenyeret közben beáztattam majd kinyomkodtam, a lenmagpelyhet is kb. dupla mennyiségű vízbe áztattam, fokhagymát megpucoltam, összetörtem. Majd végül mindent összekevertem,  fűszereztem, és olajjal kikent  tepsiben kisütöttem. 🙂
Rizi-bizivel és grillezett paprikával ettük.

A grillezett paprikát nagyon szeretjük: hosszú csíkokra felvágtam a paprikát, kis olívaolajjal kikent tepsibe tettem, a sütőt grillre állítottam, majd a végén (kb. 5-10 perc múlva) fokhagymát, hagymát is tettem hozzá, ill. megsóztam. Ezt követően 1-2 perc után lezártam.

Ezeket olvastad már?

Rukkola-cukkini krémleves

Merész egy húzás, mit ne mondjak.  Hetente nem fogom készíteni, de havonta megesszük majd, hiszen egészen kellemes íze lett 🙂Az...

Vegán fánk epres „mascarpone” krémmel

Fannusunk iskolájában múlt héten volt farsang és a kérésére fánkot sütöttünk – ő futtatta fel az élesztőt, dagasztotta, kelesztette, formázta...

Búzahús szalámi

Nagyon finom vegán szalámi, már hasonló szerepel a blogon, ill. A tavasz ízei szakácskönyvben is megjelent, de ez most egy...