magdireceptek

Marcipános-sárgabarackos sütemény

Ezt mindenképp érdemes kipróbálni: kb. 8-10 perc az elkészítései ideje és hihetetlenül finom az íze.

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta (nem mélyhűtős, csupán hűtős)
1/2 rúd marcipán
10 szem sárgabarack
kevés nyírfacukor

Elkészítés:

A  tésztát kitekerjük, majd közepes pogácsaszaggatóval köröket formálunk belőle. Némelyik kör közepéből kiveszünk egy kis kört. Majd így állítjuk össze a süteményt: 1 kör tészta, arra tesszük a marcipánt, majd ismét egy kör tészta, arra a barack követezik.  És végül a lyukas kör. Lisztezett, olajozott tepsiben közepes lángon kb. 30 perc alatt kisütjük. Darált nyírfacukorral megszórjuk. A tegnapi adagot meghintettem mandulaszeletekkel is, mára az elfogyott, de érdemes.

Ezeket olvastad már?

Nyitott Szemmel Magazin receptoldala…:)

A Nyitott Szemmel Magazin szeptemberi számában olvashatók ismét receptjeim. 🙂 Íme (ha valamelyik nem olvasható jól, akkor klikk a képre:)