magdireceptek

Gyors zsemle-szemle :)

A káposztafőzelék után kívánkozott valami „nyomaték”. 🙂 Idő azonban nem volt, és cukrot sem szerettem volna használni. És mivel volt itthon szikkadt, majdnem egy hete sült zsemlénk, fonnyadt almánk, ledarált diónk, megkezdett fügelekvárunk, így készült el ez a csemege, amit most készítettem először, de nem utoljára (még fejlesztem:)
Két zsemlének kivájtam a belsejét (lefagyasztottam, jó lesz majd fasírtba:), majd négy közepes almát meghámoztam, lereszeltem és kb. 1 percig pároltam (víz nélkül), kis vaníliát adtam hozzá. Majd megtöltöttem a zsemléket: 
kis darált dió + alma + fügelekvár (ez édesítette az egészet) + dió + kis növényi tejszín + kukoricatej – folyékonyan, hogy a zsemlét puhítsa. Kb. 6-7 perc alatt erős lángon a sütőben összesütött, nagyon finom lett:) 
Mondjuk reggelinek is el tudom képzelni, egy kis tea és friss gyümölcs mellé, netán egy kis házi vanília fagylalttal, vagy esetleg gesztenyével-meggyel töltve. Szóval majd továbbfejlesztem 🙂 

Ezeket olvastad már?

Szőlős pite

vega_pokemontrainer4000

Romlásnak indult a szőlő, ill. a főzelék és fasírt után tegnap estére jól esett volna valami édes 🙂 Így gyors,...

Kókuszzsírban sült tepsis burgonya

vega_pokemontrainer4000

Nagyon egyszerű étel, mégis sokszor elfelejtkezünk róla. Hozzávalók: 4-5 ek. kókuszzsír2 ek. bio levespor-és ételízesítő2 ek. sörélesztőpehelyfriss rozmaring- ízlés szerint1...

Vegán hamburgeres nyílt!

vega_pokemontrainer4000

A szállítás kicsit megviselte a hambikat… Kedves barátaink jóvoltából Budapesten ma megnyílt az első vegán hamburgeres a 1122 Városmajor u....