magdireceptek

Gyors zsemle-szemle :)

A káposztafőzelék után kívánkozott valami „nyomaték”. 🙂 Idő azonban nem volt, és cukrot sem szerettem volna használni. És mivel volt itthon szikkadt, majdnem egy hete sült zsemlénk, fonnyadt almánk, ledarált diónk, megkezdett fügelekvárunk, így készült el ez a csemege, amit most készítettem először, de nem utoljára (még fejlesztem:)
Két zsemlének kivájtam a belsejét (lefagyasztottam, jó lesz majd fasírtba:), majd négy közepes almát meghámoztam, lereszeltem és kb. 1 percig pároltam (víz nélkül), kis vaníliát adtam hozzá. Majd megtöltöttem a zsemléket: 
kis darált dió + alma + fügelekvár (ez édesítette az egészet) + dió + kis növényi tejszín + kukoricatej – folyékonyan, hogy a zsemlét puhítsa. Kb. 6-7 perc alatt erős lángon a sütőben összesütött, nagyon finom lett:) 
Mondjuk reggelinek is el tudom képzelni, egy kis tea és friss gyümölcs mellé, netán egy kis házi vanília fagylalttal, vagy esetleg gesztenyével-meggyel töltve. Szóval majd továbbfejlesztem 🙂 

Ezeket olvastad már?

Sós rúd – egészségesen és gyorsan

Nagyon szeretjük a sós ropogtatni valót. Így öröm volt, hogy egy újabb sós rúd variációt sikerült kifejlesztenem, ráadásul finom, egészséges...

Rukkola pesto

Ez az étel még akkor készült, amikor sok rukkolát kaptunk. Ettünk is belőle rendesen: készült krémleves, ill. rukkolás tepsis krumpli...