A mamától kapott terítőn….:) |
Hangzatos, pedig milyen egyszerű 🙂 Ma végképp kb. 20 perc maradt a főzésre, de mivel vendéget várunk, nem lehetett csak egy főzeléket összedobni. Így született meg ez az ötlet.
A rizottó:
A barnarizs a legkönnyebben emészthető gabona. Lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Főbb élettani hatásai:
– jó hatással van fogyasztása keringési, emésztési bántalmak esetén
A sütőtökös bundában sült füstölt tofu:
Kb. 2 hónapja kaptunk két jó nagy sütőtököt. azóta krémlevesbe, salátába, krumplipürébe, sütibe is rakom, de még mindig van belőle. Mivel a végét járja, eszembe jutott, hogy panírozáshoz tojás helyett fogom használni, hiszen összeturmixolva hasonló színű és állagú lesz, mint a tojás. Hát, így is tettem. Botmixerrel összezúztam, egy kis vízzel, sóval dúsítva. A tofut felvágtam, vízbe tettem, hogy „bírja a lisztet”, majd teljes kiőrlésű lisztbe forgattam, utána jött a sütőtökös rész, majd morzsa. Sajnos szezámmagot még mindig nem kaptam, így azt nem tudtam a morzsába tenni.
A cékla-sütőtöksalátához csak a céklát és sütőtököt lereszeltem, lilahagymát tettem hozzá, és citromlevet, sót, köménymagot, olivaolajat. Majd öntöttem rá a titokzatos babonézből 🙂 (A fotón nem ez a saláta szerepel, ott csak céklasaláta van.)
A babonézről és az abból készült salátáról később, sajnos már nincs idő befotózni, ill. a receptet leírni.
Szép hétvégét kívánok mindenkinek! 🙂