magdireceptek

Amarántos zabpehely pástétom

Ezt a receptet Jerry-től, férjem korábbi főiskolai társától tanultuk, és persze kicsit magunkra szabtuk. 🙂 Régóta nagyon szeretjük, és mivel mára maradt ebédünk, nem főztem, volt időm elkészíteni a nagyon régen főzött pástétomot, így este lesz mit a kenyérre kenni 🙂

Egy nagy paradicsomkonzervet (140 gr) elkeverünk kb. 2 dl vízzel, 6-7 gerezd szétnyomott fokhagymával, bazsalikommal, köménymaggal, sóval, és feltesszük főni. Amikor forr, belekeverünk 2 dl zabpelyhet, és addig főzzük, amíg teljesen meg nem puhul. Mielőtt lezárnánk, olajat keverünk bele, ill. amaránttal dúsítjuk, ha nem elég ízletes, akkor még a felsorolt fűszerekből szórhatunk bele. 

Friss kenyérre kenve, salátával együtt teljes értékű, finom vacsora. 

Ezeket olvastad már?

Játék a facebook oldalon :)

vega_pokemontrainer4000

Most érdemes lájkolni a blog facebook oldalát, mert ahogy elérjük az 1000 lájkolót, fantasztikus tej-tojás-cukormentes keksz-és sütemény ajándékcsomagot osztunk ki...

Nem fotogén, de finom :-)

vega_pokemontrainer4000

Ahogyan megyünk az igazi télbe, egyre jobban hiányzik a tavasz. Ezért valamelyik nap nagyon olcsón friss spenótot vettem, nosztalgiázni és...

Zöldséges zakuszka

vega_pokemontrainer4000

Házi kenyérrel az igazi 🙂 Még csütörtökön készült ez a pástétom, és vacsorára betérő vendégeinknek is ízlett, ill.persze nekünk is,...