magdireceptek

Sárgaborsópástétom szezámmaggal



Finom, tél végi pástétom készült tegnap este.


Hozzávalók:

15 dkg sárgaborsó
5 dkg szezámmag, pirítva, darálva
2 dkg pirított zabpehely, pirítva, darálva,
1 hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 ek. olaj,
1 ek. citromlé,
2 ek. majoranna,
1 ek köménymag,
só, kevés pirospaprika.

Elkészítés:

Sós vízben főzzük meg a sárgaborsót, majd szűrjük le. Közben pároljunk meg a hagymát, pirítsuk meg – olaj nélküli serpenyőkben – a zabpelyhet, és a szezámmagot, majd daráljuk meg, külön-külön. A sárgaborsót is turmixoljuk össze, öntsük a hagymára, keverjük bele a pirított és darált szezámot, zabpelyhet, pirospaprikát, ízesítsük sóval, fokhagymával, kevés majorannával, citromlével. Várjunk, amíg összeérnek az ízek. 🙂    

Ezeket olvastad már?

Köles-zablisztes kréker

Úgy született ez a kréker, hogy köleslisztet és zablisztet szerettem volna felhasználni valamilyen sós ropogtatni való készítésére. A kölesliszt miatt...

Mákos-eperszószos vegán nudli

Ez volt a mai reggelink. Hozzávalók: 1 kg krumpli30 dkg liszt3 ek.100% extra szűz olivaolaj 2 ek. lenmagpehely—kb. 0,5 kg mákkb....