magdireceptek

Sárgaborsópástétom szezámmaggal



Finom, tél végi pástétom készült tegnap este.


Hozzávalók:

15 dkg sárgaborsó
5 dkg szezámmag, pirítva, darálva
2 dkg pirított zabpehely, pirítva, darálva,
1 hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 ek. olaj,
1 ek. citromlé,
2 ek. majoranna,
1 ek köménymag,
só, kevés pirospaprika.

Elkészítés:

Sós vízben főzzük meg a sárgaborsót, majd szűrjük le. Közben pároljunk meg a hagymát, pirítsuk meg – olaj nélküli serpenyőkben – a zabpelyhet, és a szezámmagot, majd daráljuk meg, külön-külön. A sárgaborsót is turmixoljuk össze, öntsük a hagymára, keverjük bele a pirított és darált szezámot, zabpelyhet, pirospaprikát, ízesítsük sóval, fokhagymával, kevés majorannával, citromlével. Várjunk, amíg összeérnek az ízek. 🙂    

Ezeket olvastad már?

Gazdag ünnepi gombaragu

Finom ünnepi vacsora is lehet az alábbi ragu. Hozzávalók: 1 kg gomba (vegyesen erdei gomba /csiperke/laska – éppen, amit kapunk)2...

Nyarat idéző könnyű ebéd és vacsora

Lecsós szójaszelet és krumplis kenyér: tökéletes vacsora így kora ősszel. Merthogy sajnos itt van az ősz újra. A lecsós szójaszelethez...

Rozmaringos caprese vegán módra

Egyszerű, gyors, finom.:-) Hozzávalók: 4 paradicsom (nálunk most vegyesen: piros, fekete, sárga)15 dkg füstölt tofu3 ek. 100% extra szűz olívaolaj 2...