magdireceptek

Sárgaborsópástétom szezámmaggal



Finom, tél végi pástétom készült tegnap este.


Hozzávalók:

15 dkg sárgaborsó
5 dkg szezámmag, pirítva, darálva
2 dkg pirított zabpehely, pirítva, darálva,
1 hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 ek. olaj,
1 ek. citromlé,
2 ek. majoranna,
1 ek köménymag,
só, kevés pirospaprika.

Elkészítés:

Sós vízben főzzük meg a sárgaborsót, majd szűrjük le. Közben pároljunk meg a hagymát, pirítsuk meg – olaj nélküli serpenyőkben – a zabpelyhet, és a szezámmagot, majd daráljuk meg, külön-külön. A sárgaborsót is turmixoljuk össze, öntsük a hagymára, keverjük bele a pirított és darált szezámot, zabpelyhet, pirospaprikát, ízesítsük sóval, fokhagymával, kevés majorannával, citromlével. Várjunk, amíg összeérnek az ízek. 🙂    

Ezeket olvastad már?

Sós rúd – egészségesen és gyorsan

vega_pokemontrainer4000

Nagyon szeretjük a sós ropogtatni valót. Így öröm volt, hogy egy újabb sós rúd variációt sikerült kifejlesztenem, ráadásul finom, egészséges...

A „legédesebb” bejegyzés :-)

vega_pokemontrainer4000

Elérkeztünk a 3. trimeszterbe, így már meg merjük osztani a blog olvasóival is a csodás hírt: kislányunk szíve is dobog...