magdireceptek

Tárkonyos, zöldséges gombaleves petrezselymes csipetkével

Ismét gomba, mivel még a múltkori adagból (direkt:) kimaradt pár szem. Kis vízen köménnyel, majorannával és sóval ízesítve elkezdtem párolni a répát, fehérrépát, kevés borsót, hagymát, fokhagymát, majd belevágtam a gombákat is, majdnem készre puhítottam a zöldségeket. Ekkor tettem bele a tárkonyt, olajat, és növényi tejszínből és teljes kiőrlésű lisztből kis habarást kevertem bele. És ezután tettem bele a teljes kiőrlésű csipetkét (fele-fele arányban volt benne zabliszt és teljes kiőrlésű liszt,  és persze egy kis víz, só, petrezselyem) A végén -természetesen – petrezselyemmel megszórtam. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Zöldbab-ragu gluténmentes tésztával

Hozzávalók: 50 dkg zöldbab2 ek. olívaolaj1 paprika1 paradicsom2 ek. paprikakrém1 dl szójadresszinghimalaya só, pirospaprikabio levespor és ételízesítő2 ek. kukoricakeményítő2 ek...

Csicsókás póréhagymás tofus fasírt

  Ma ez a fasírt készült. Hozzávalók 1/2 kg répa1/2 szál póréhagyma1/2 tofu1/2 zeller3 gumó csicsókaegy marék darált diómorzsateljes kiőrlésű...

Kölestúrós-meggyszószos rétes

Maradt egy kis meggyünk, meg köleskásánk tegnap reggelről, ill. a hűtőben van mindig Tante Fanny teljes őrlésű réteslap, így ma...