magdireceptek

Újhagymás-diós-mustáros füstölt tofukrémmel töltött padlizsántekercsek

Valami újat szerettem volna a padlizsánból készíteni, így született meg ez a recept. 🙂
Két közepes padlizsánt félbevágtam, majd mindegyiket további 3-4 vékony szeletre (nagyságtól függően, nekem most közepes padlizsánok vannak itthon). Besóztam és kicsi állni hagytam (amíg levet engedett, kb. 10 percig.)

Majd egy tepsit sütőpapírral kibéleltem, ráfektettem a padlizsánokat, megkentem olívaolajjal a padlizsánok mindkét oldalát,  és kb. 10 percig sütöttem. Majd megfordítottam, és  ismét kb. 10 percig sütöttem.

Ez idő alatt elkészítettem a köretet (újhagymás krumplipüré) is, ill. a tölteléket: egy kápia paprikát sütőben megsütöttem (padlizsánokkal  együtt), összedaraboltam, egy tálba tettem, ebbe beletettem a feldarabolt füstölt tofut is (1/2 db-ot) és kevés olívaolajjal, mustárral, sóval összeturmixoltam, közben diót vágtam apróra és megpirítottam (olaj nélküli serpenyőben), ezt is belekevertem a tofus masszába, majd legvégül belekerült jó sok zsenge újhagyma zöldje is.
Ezután  a padlizsánszeleteket megkentem ezzel a krémmel (ami kenyérre is nagyon finom, ezért a tofu másik feléből készítettem is pástétomot), feltekertem, szezámot szórtam a tetejére és betettem a sütőbe, kissé (kb. 5 percre) összesülni. Nagyon pikáns, finom lett 🙂
El tudom képzelni fokhagymás-bazsalikomos-aszalt paradicsomos tofuval is :).   

Ezeket olvastad már?

Spárgakrémleves

vega_pokemontrainer4000

Szeretjük a spárgát. Sajnos mivel fás volt, és sokat ki kellett vágni belőle, nem mutatott jól; levest készítettem.   Megpároltam...

Frissítő gyümölcslevek

vega_pokemontrainer4000

Itt a kánikula, ilyenkor érdemes odafigyelnünk az elegendő folyadék bevitelére. Naponta legalább 2 liter vizet, és/vagy természetes gyümölcslevet fogyasszunk. Mi...

Narancsos-mákos kölespuding

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 50 dkg köles ½ liter rizstej 25 dkg kék mák, darálva  vanília, 1 bio narancs héja, rizsszirup – ízlés...