magdireceptek

Pizza csízióval

A gyors pizzatészta így készül nálunk:
1/2 kg finomliszt,
1/2 kg teljes kiőrlésű liszt,
1 dl olaj, 
1 élesztő,
kis méz,
1 dl tej az élesztőhöz+amennyit felvesz a tészta. 
Élesztőt felfuttatom a mézes vízben, mindent összekeverek, dagasztok, kelesztek (1 órára).

Közben elkészítem a feltétet:
vízen hagymát párolok, majd zöldségeket teszek bele és sót, gabonakolbászt. Egy kis vízzel megpárolom a zöldségeket, és amikor majdnem megpuhultak, paradicsompürét keverek hozzá és sok-sok bazsalikomot, ill. egy kevés fokhagymát is. 
Beleteszem tepsibe a tésztát, rákenem a feltétet, majd Csízió sajtot vagy tofut reszelek rá. Együtt teszem be a sütőbe (a Csízió lassan olvad és sül meg, ezért érdemes az elején rátenni) A Csízió növényi zsírral készült élelmiszer készítmény, szendvics és pizza feltét. Ez sem az igazi (mert van benne egy kis „tejszármazék”), de vendégünk nagy sajtos, ezért próbáltunk -„kompromisszumosan” a kedvében járni 🙂 

Ezeket olvastad már?

Csicseriborsókrémes tészta

vega_pokemontrainer4000

Nagyon egyszerű, mégis különleges egytálétel. Nem makarónitészta illik hozzá, de most ez volt itthon 🙂 Ezzel is finom volt, de...

Kürtős kalács – sütőben sütve

vega_pokemontrainer4000

Húsvét táján sokan kalácsot sütnek, így most egy különleges kalácsreceptet szeretnék megosztani. A recept Dulminától származik, csak egy kicsit alakítottam...