magdireceptek

Pizza csízióval

A gyors pizzatészta így készül nálunk:
1/2 kg finomliszt,
1/2 kg teljes kiőrlésű liszt,
1 dl olaj, 
1 élesztő,
kis méz,
1 dl tej az élesztőhöz+amennyit felvesz a tészta. 
Élesztőt felfuttatom a mézes vízben, mindent összekeverek, dagasztok, kelesztek (1 órára).

Közben elkészítem a feltétet:
vízen hagymát párolok, majd zöldségeket teszek bele és sót, gabonakolbászt. Egy kis vízzel megpárolom a zöldségeket, és amikor majdnem megpuhultak, paradicsompürét keverek hozzá és sok-sok bazsalikomot, ill. egy kevés fokhagymát is. 
Beleteszem tepsibe a tésztát, rákenem a feltétet, majd Csízió sajtot vagy tofut reszelek rá. Együtt teszem be a sütőbe (a Csízió lassan olvad és sül meg, ezért érdemes az elején rátenni) A Csízió növényi zsírral készült élelmiszer készítmény, szendvics és pizza feltét. Ez sem az igazi (mert van benne egy kis „tejszármazék”), de vendégünk nagy sajtos, ezért próbáltunk -„kompromisszumosan” a kedvében járni 🙂 

Ezeket olvastad már?

Nemtúrós, nempiskótás nemfantas szelet

Gyermekkorom egyik  legkedvesebb desszertje volt a Fanta szelet. Tudtam, hogy Fanni is szereti, neki már készítettem, de Gergőnek is szerettem...

Őszibarackos gombóc vaníliaöntettel

Hozzávalók: 8 szem burgonyakb 200-300 dkg liszt2 ek. olajkevés só—fahéj, eritrit (barnacukor, stevia stb.), barack/szilva/meggy/eper8 ek. zsemlemorzsa —1 vaníliapuding1/2 l...