magdireceptek

Padlizsánkrém

Nagyon szeretjük a padlizsánt, akár raguban, akár rántva, fokhagymával összesütve, vagy fasírtként feldolgozva, rakott ételekbe téve. De pástétomként is nagy kedvencünk.

Hoozávalók:

2 db padlizsán

1 kisebb fej lilahagyma

só, fokhagyma – ízlés szerint

4 ek. majonéz (növényi)

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, villával megszurkáljuk és olajjal kikent tepsibe téve kb. 1 óra alatt 170 fokon megsütjük (vagy kint a parázson 😉 Kivesszük a sütőből, megvárjuk, amíg kihűl és félbe vágjuk, kikaparjuk a belsejét. A magokat igény szerit kivehetjük belőle. Botmixerrel vagy turmixgéppel pépesre turmixoljuk, sózzuk, ízesítjük, hozzákeverjük a majonézt és tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Barnarizs fasírt

Hozzávalók: 40 dkg barnarizs20 dkg sárgarépa, zeller, karalábé – vegyesen4 ek. csicseriborsóliszt 1 fej vöröshagyma3-4 gerezd fokhagyma2-3 ek pirospaprika fűszerek: majoranna,...

Grillezett cukkinisaláta kölesmajonézzel

Mi tegnap este hazaérve ezt „ebédeltük”, maradék zöldségfasírttal és grillezett répás barnarizzsel.  Hozzávalók: 1 közepes zöld cukkini1 kisebb sárga cukkini10...

Körtés karobos kevert (vegán)

Egyszerű, gyors, finom és egészséges Kell ennél több? 🙂  Hozzávalók: 4 körte1/2 bögre durumliszt 1/2 bögre finomliszt3 ek. karob 1 csomag foszfátmentes sütőpor1 bögre...