magdireceptek

Padlizsánkrém

Nagyon szeretjük a padlizsánt, akár raguban, akár rántva, fokhagymával összesütve, vagy fasírtként feldolgozva, rakott ételekbe téve. De pástétomként is nagy kedvencünk.

Hoozávalók:

2 db padlizsán

1 kisebb fej lilahagyma

só, fokhagyma – ízlés szerint

4 ek. majonéz (növényi)

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, villával megszurkáljuk és olajjal kikent tepsibe téve kb. 1 óra alatt 170 fokon megsütjük (vagy kint a parázson 😉 Kivesszük a sütőből, megvárjuk, amíg kihűl és félbe vágjuk, kikaparjuk a belsejét. A magokat igény szerit kivehetjük belőle. Botmixerrel vagy turmixgéppel pépesre turmixoljuk, sózzuk, ízesítjük, hozzákeverjük a majonézt és tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Karácsonyi töltött káposzta

Nem maradhat el az ünnepi töltött káposzta receptje, most ez következik 🙂  Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta16 nagy savanyúkáposzta-levél20 dkg...

Gluténmentes, vegán gofri

Aki hűséges olvasóm, biztosan emlékszik, hogy a 2020-as covid betegségem több más mellett hisztamin intoleranciát is kialakított nálam, így nem...

Babos szupergyors tagliatelle

Minden héten több alkalommal is kerül tésztás étel az asztalunkra. Kisfiúnk nagy tészta-rajongó. Próbálom tartalmasan elkészíteni. Ez most durum, tojás...