magdireceptek

Vegán muffin

Finom, gyors-egyszerű és laktató édesség.

Hozzávalók – 9 db muffinhoz:

25 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű, fele finomliszt)
8 dkg nyírfacukor
6 ek. Pithari extra szűz olívaolaj
1 kisebb tk. Arm& Hammer szóda
2,5 dl  vaníliás szójatej 
2-3 ek. karobpor

9 db kis eper

1/3 l vaníliás szójatej 
1 cs.vaníliapuding

Elkészítés:

A tészta alapanyagait jó alaposan összekeverjük. Majd egy muffinformát kiolajozunk, lisztezünk és mindegyik rész felébe töltjük a tésztát. Majd ebbe beleteszünk 1-1 kisebb epret- úgy, hogy négy fele vágjuk. Majd befedjük a tésztával. Közepes lángon kisütjük, kb. 40 perc alatt. 
Eközben elkészítjük a vaníliapudingot: vaníliás szójatejben megfőzzük a vaníliapudingot. Mivel a tej is ízesített, nem szükséges cukrot adnunk hozzá. 
Amikor kisült a muffinunk, a pudingot rápakoljuk és elfogyasztjuk (miután kihűlt:-).

Ezeket olvastad már?

Flódnitorta

Ez a süti igazi téli, laktató finomság. Vasárnap (tegnap) tortaformában készítettem, édesapám születésnapjára -ma késő este leptük meg vele.  A...