magdireceptek

Vegán muffin

Finom, gyors-egyszerű és laktató édesség.

Hozzávalók – 9 db muffinhoz:

25 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű, fele finomliszt)
8 dkg nyírfacukor
6 ek. Pithari extra szűz olívaolaj
1 kisebb tk. Arm& Hammer szóda
2,5 dl  vaníliás szójatej 
2-3 ek. karobpor

9 db kis eper

1/3 l vaníliás szójatej 
1 cs.vaníliapuding

Elkészítés:

A tészta alapanyagait jó alaposan összekeverjük. Majd egy muffinformát kiolajozunk, lisztezünk és mindegyik rész felébe töltjük a tésztát. Majd ebbe beleteszünk 1-1 kisebb epret- úgy, hogy négy fele vágjuk. Majd befedjük a tésztával. Közepes lángon kisütjük, kb. 40 perc alatt. 
Eközben elkészítjük a vaníliapudingot: vaníliás szójatejben megfőzzük a vaníliapudingot. Mivel a tej is ízesített, nem szükséges cukrot adnunk hozzá. 
Amikor kisült a muffinunk, a pudingot rápakoljuk és elfogyasztjuk (miután kihűlt:-).

Ezeket olvastad már?

Dédi zöldséglevese

Igen, a dédimama (férjem nagymamája) főzi a legfinomabb zöldséglevest, amit valaha ettem. Utána az anyósom. És most én próbálkoztam. 🙂...

Palóc főzelék :-)

Nagyon szeretjük a palóclevest: jó sok répával, krumplival, zöldbabbal és kaporral, kevés gabonakolbásszal. Így arra gondoltam, mi lenne, ha most...

Tofuburger

Hamburgert ettünk volna, de nem volt időm bucit is sütni, így most egy császárzsemlébe rejtettük a finom tofuból készült fasírtot,...