magdireceptek

Medvehagymás zabfasírt

Még talán két hétig tart a medvehagyma szezon, így egy recept erre az időszakra 🙂

Hozzávalók:

20 dkg zabpehely
2 dl víz
1/2 csokor medvehagyma, alaposan felaprítva 
2 ek. lenmagpehely
2 ek. víz

kömény
olívaolaj

Elkészítés:

A sós vizet felforraljuk, beletesszük a zabpelyhet. Sózzuk és addig főzzük, amíg teljesen meg nem fő, és jól fel nem veszi a vizet. Jól formázható anyag lesz. Megvárjuk, amíg kihűl, majd belekeverjük az apróra vágott medvehagymát. A lenmagpelyhet vízbe áztatjuk, és ezt is hozzáöntjük. Olajjal kikent tepsibe tesszük, enyhén meglocsoljuk olajjal és nagy lángon, egyszer megfordítva kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Vegán rakott zöldbab

vega_pokemontrainer4000

Tegnap este főztem, egy jó nagy adag rakott zöldbabot, mára és holnapra is, ill. fasírt is készült, mivel holnap több...

Nyári receptes ízelítő

vega_pokemontrainer4000

Ugyan még csak most kezdődik a téli receptes korrektúrázása, ill. grafikai összeállítása (ősszel adjuk ki), már a tavaszi ételeket is...