magdireceptek

Medvehagymás zabfasírt

Még talán két hétig tart a medvehagyma szezon, így egy recept erre az idÅ‘szakra 🙂

Hozzávalók:

20 dkg zabpehely
2 dl víz
1/2 csokor medvehagyma, alaposan felaprítva 
2 ek. lenmagpehely
2 ek. víz

kömény
olívaolaj

Elkészítés:

A sós vizet felforraljuk, beletesszük a zabpelyhet. Sózzuk és addig fÅ‘zzük, amíg teljesen meg nem fÅ‘, és jól fel nem veszi a vizet. Jól formázható anyag lesz. Megvárjuk, amíg kihűl, majd belekeverjük az apróra vágott medvehagymát. A lenmagpelyhet vízbe áztatjuk, és ezt is hozzáöntjük. Olajjal kikent tepsibe tesszük, enyhén meglocsoljuk olajjal és nagy lángon, egyszer megfordítva kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Mandulás-szilvás kígyórétes

vega_pokemontrainer4000

Ma készült ez a csemege, miután kaptunk ajándékba egy-két kg szilvát. Hozzávalók: 60 dkg liszt (40-20 %-ban a fehér-teljes kiÅ‘rlésű),2,5...

Tormás avokádókrém

vega_pokemontrainer4000

Tudom, tudom, a torma és az avokádó párosítása elsÅ‘re furcsán hangzik, de nem volt kedvem hagyományosan elkészíteni, ill. mostanában rákaptunk...

Bean burrito

vega_pokemontrainer4000

Nagyon szeretjük ezt az ételt, mert rendkívül gyors (ha jól elÅ‘készítjük:), és nagyon finom. Eddig mindenkinek ízlett, amit az mutat...