magdireceptek

„Csíkos vegán malacok” :-)


Amilyen egyszerű, annyira nagyszerű étel is. Gyorsan elkészül és olcsó is. A recept egy másik változata A nyár ízei szakácskönyvben jelent meg. 

Hozzávalók (4 személynek):
16 közepes méretű krumpli
4 szál kisebb sárgarépa 
2 fej lilahagyma
4 csipet fűszersó
2 tk. fokhagyma granulátum
2 tk. szárított petrezselyem

pár csepp citromlé  

Elkészítés:
Az olajba belekeverjük a petrezselymet, fűszersót és fokhagyma granulátumot és a citromlevet. A krumplit meghámozzuk, majd megmossuk és szárazra töröljük. Éles késsel 2-3 milliméterenként mélyen (de a krumplikat nem átvágva) bevagdossuk. A sárgarépát megmossuk és vékony karikákra vágjuk. A virslit is vékony karikákra vágjuk. A lilahagymákat felkarikázzuk majd a karikákat félbe vágjuk.  A krumplivájatokba belecsúsztatjuk a répa- és virsli-, ill. lilahagyma darabokat. Megkenjük a fűszeres olajjal, majd lefedjük fóliával és 150 fokon, kb. 30 percig sütjük. Egy villával ellenőrizzük, hogy átsült-e megfelelően a krumpli belseje. Ismét megkenjük a fűszersóval és citromlével összekevert petrezselymes olajjal, majd visszatoljuk  – fólia nélkül – a sütőbe, kb. 10 percig. Friss salátával ettük.


Ezeket olvastad már?

Spenótos-füstölt tofus palacsinta

vega_pokemontrainer4000

Egy új palacsintatészta készült tegnap a konyhánkban: a hagyományos recepthez reszeltem egy nagyobb sárgarépát, ill.hozzáadtam 5 gerezd fokhagymát. Mindezt még...

Almás, mandulatejes polenta

vega_pokemontrainer4000

Tegnap a nagymarosi főzőkörön készítettük ezt az ételt a főzőkör vendégei számára. Hozzávalók: 75 dkg kukoricadara2-3 ek. Alpro szójajoghurt 2...