magdireceptek

„Csíkos vegán malacok” :-)


Amilyen egyszerű, annyira nagyszerű étel is. Gyorsan elkészül és olcsó is. A recept egy másik változata A nyár ízei szakácskönyvben jelent meg. 

Hozzávalók (4 személynek):
16 közepes méretű krumpli
4 szál kisebb sárgarépa 
2 fej lilahagyma
4 csipet fűszersó
2 tk. fokhagyma granulátum
2 tk. szárított petrezselyem

pár csepp citromlé  

Elkészítés:
Az olajba belekeverjük a petrezselymet, fűszersót és fokhagyma granulátumot és a citromlevet. A krumplit meghámozzuk, majd megmossuk és szárazra töröljük. Éles késsel 2-3 milliméterenként mélyen (de a krumplikat nem átvágva) bevagdossuk. A sárgarépát megmossuk és vékony karikákra vágjuk. A virslit is vékony karikákra vágjuk. A lilahagymákat felkarikázzuk majd a karikákat félbe vágjuk.  A krumplivájatokba belecsúsztatjuk a répa- és virsli-, ill. lilahagyma darabokat. Megkenjük a fűszeres olajjal, majd lefedjük fóliával és 150 fokon, kb. 30 percig sütjük. Egy villával ellenőrizzük, hogy átsült-e megfelelően a krumpli belseje. Ismét megkenjük a fűszersóval és citromlével összekevert petrezselymes olajjal, majd visszatoljuk  – fólia nélkül – a sütőbe, kb. 10 percig. Friss salátával ettük.


Ezeket olvastad már?

Csőben sült babos palacsinta

Nálunk ha palacsinta kerül az asztalra, ünnepnap van 🙂 Így tegnap és ma is ünnepeltünk 🙂 Hozzávalók a palacsintához: 1...

Magyaros napraforgó pástétom

Gyors, egészséges, finom pástétom, finom napraforgómaggal. 🙂 Hozzávalók: 20 dkg darált napraforgómag1 fej vöröshagyma1 szál újhagymakevés petrezselyemzöld 1/2 ek. extra...

Kókuszzsírban sült tepsis burgonya

Nagyon egyszerű étel, mégis sokszor elfelejtkezünk róla. Hozzávalók: 4-5 ek. kókuszzsír2 ek. bio levespor-és ételízesítő2 ek. sörélesztőpehelyfriss rozmaring- ízlés szerint1...