magdireceptek

Cukkini omlett, tojás nélkül

Nagy Zsuzsa húspótlós receptes könyvéből származik ez a recept.

Hozzávalók (jó sok lesz belőle):

1 csésze zabliszt
1 csésze finomliszt
1 közepes cukkini, lereszelve
min. 3-4 fokhagyma, szétpaszírozva
só – ízlés szerint
nálam 1 csokor petrezselyem
1/2 dl 100% extra szűz olívaolaj
víz, amennyit felvesz

Elkészítés:

A cukkinit lehámozzuk és tökgyalunk lereszeljük.  A liszteket, olajat, sót, vizet és a cukkinit összekeverjük, sűrű palacsintatésztát kapunk. Ebbe beletesszük a fokhagymát, apróra vágott petrezselymet. 
Olaj nélkül kerámia v. teflonsütőbe kanalazzuk a tésztát, és mindkét oldalát kisütjük. Magába, salátával, vagy főzelék mellé is finom.

TIPP: zabpehelylisztet nyerhetünk apró szemű zab kávédarálón történő megdarálásával is. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Kukoricakása-másképpen :)

A kukoricakásáról már írtam, ma csak más tálalási javaslat jutott eszembe reggelinknél, ezért készült a fotó.  A kukoricakását, miután megfőtt,...

Finomfőzelék tofutejföllel

Finomfőzeléket már régóta tervezek készíteni, nagyon szeretjük, és mivel maradt egy raklapnyi fasírtunk, ahhoz való főzelékre volt szükség, kapóra jött...