magdireceptek

Sárgaborsólisztes „tócsni”

Hihetetlenül gyorsan elkészül és nagy kedvenc lesz. A sárgaborsólisztet szintén a Naturpiac jóvoltából használhattuk. Fanni tízóraira általában 2-3 darabot eltüntet belőle. 
Hozzávalók:
1 nagyobb sárgarépa
1 közepes salátacukkini
1 fej újhagyma
1/2 tv paprika
1 gerezd fokhagyma
1/2 csokor petrezselyem 
só – ízlés szerint
víz- amennyit felvesz 
2-3 ek. kókuszzsír a sütéshez 
Elkészítés: 
A zöldségeket hámozás után lereszeljük. A felvágott petrezselymet hozzáadjuk, majd ízesítjük sóval, fokhagymával. Hozzáadjuk a sárgaborsólisztet, és lassan adagolva a vizet sűrű tócsnitésztát keverünk belőle. Kókuszzsíros serpenyőben kb. 8-10 perc alatt kisütjük. Forgassuk meg időközben 🙂 
A sárgaborsó liszt nagyon hasznos táplálékunk. Mivel gyorsan (5-7 perc alatt) átsül, így a sárgaborsóban lévő értékes vitaminok, ásványi anyagok benne maradnak. 

Ezeket olvastad már?

Három a magyar igazság :)

Ma háromfajta tökféléből készült főzelék: csillagtököt, főzőtököt és cukkinit reszeltem, majd vízen hagymát pároltam, rádobtam egy paradicsomot is. Ebbe tettem...

Szilvás-mákos kukoricakása

A mélyhűtőnkben még elég sok szilva van, és mivel még a tavaly elrakott szilvabefőttből is van pár üveg, ezért mostanában...

Öt hetes lesz Fanni

Fanni kislányunk kedden lesz öt hetes. Szépen gyarapodik, és sokkedves percet szerez nekünk:-) Nagy örömünkre négy napja csak szopizik (előtte...