magdireceptek

Mediterrán tésztasaláta

A tésztát általában főételnek szoktuk készíteni, mi is szeretjük (főleg a gyerekek :-D) a milánói makarónit, bármilyen vegán pörkölttel (szója, borsó, bab, lencse stb.) egytál- vagy rakott ételként elkészítve. Most egy hidegen fogyasztható verziót hoztam nektek.

Hozzávalók:

1 csomag teljesőrlésű /vagy durum/ tészta (nálunk most fusilli)

10 szem apróra vágott aszalt paradicsom és az olaj, amiben van

1 csomag marinált tofu

2 marék kesudió (vagy más olajos mag)

friss bazsalikom, rukkola, lilahagyma

tetszés szerint: növényi majonéz és tejföl, bab/lencse/borsó/csicseriborsó

Elkészítés:

A tésztát a hagyományos módon kifőzzük, leszűrjük. Egy tálba téve hozzáadjuk az aszalt paradicsom finom, fűszeres olaját, így nem fog összeragadni. A tofut, lilahagymát, aszalt paradicsomot, friss bazsalikomot felvágjuk, és a tésztához keverjük. Beleszórunk felaprított (vagy egészben hagyott, ahogy tetszik), enyhén megpirított kesudiót, de finom pl. finom napraforgómaggal, dióval, fenyőmaggal, tökmaggal is. Hozzáadjuk a rukkolát; összekeverjük. Tetszés szerint adhatunk hozzá kukoricát, borsót, konzerv csicserit, babot, lencsét, de dúsíthatjuk majonézzel, tejföllel is.

Ezeket olvastad már?

Paprikás-fokhagymás miniperec

Nagyon finom, magában, de 1-1 leves vagy saláta mellé is. Hozzávalók: 1 kg liszt (fele teljes kiőrlésű, fele finomliszt)5 dl...

Vegán kakaós (karobos) piskóta

Gyors, finom süti, ami sokszor kihúzott már a pácból. 🙂 Hozzávalók: 35 dkg liszt (lehet harmada teljesőrlésű vagy tönköly)1 csomag...

Mustáros-füstölt tofus batyu

Nagyon finom kelt tésztás „csemege”, mi most egy krémleves betéteként ettük.  Hozzávalók: 25 dkg füstölt tofu6 ek. ecet nélküli mustár—45...