magdireceptek

Spenótos-tpfus „batyu” koktélparadicsommal

Sós csemege, amely pillanatok alatt elkészül, és ugyanilyen gyorsan el is fogy. 🙂

Hozzávalók:

1 csomag teljes kiőrlésű leveles tészta
25 dkg mirelit spenót
3 ek. liszt
1 ek. olaj
4-5 gerezd fokhagyma
2-3 dl víz
1 krumpli
1/2 füstölt tofu 

1/2 ek. pritaminpaprika lekvár
1/2 ek. olaj
1 ek. darált lenmag

Elkészítés:

A leveles tésztát kinyújtjuk és kockákat vágunk belőle. 
A spenóthoz száraz edényben lisztet barnítunk, erre rakjuk rá a kiolvasztott spenótot, vizet, sót és a fokhagymát. Összekeverjük, olajat öntünk hozzá. Belekockázzuk a füstölt tofut, az előre megfőtt krumplit és homogén állapotúra turmixoljuk. Sűrű spenótkrémet kapunk így, amelyet megbolondít a tofu füstölt íze (tehetünk hozzá még egészben is tofukockákat, jó erre is ráharapni).
Ezt tesszük minden tésztakocka közepébe, majd behajtogatjuk közép fele a tésztát. Megkenjük a pritaminpaprika és olaj keverékével, megszórjuk darált lenmaggal. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és 15 percig úgy, hogy nem nyitjuk ki a sütőt; közepes lángon sütjük, majd lejjebb véve kb. 5-10 percig.

Ezeket olvastad már?

Hamarosan kapható lesz A nyár ízei

vega_pokemontrainer4000

Annak, akit érdekel, egy jó hír: július 10-től kapható lesz A nyár ízei vegán szakácskönyv 100 vegán recepttel, tartósítással, fitoterápiával. ...

Granolás muffin

vega_pokemontrainer4000

Emlékeztek még a múltkor bemutatott Granoland granolákra? Most muffint készítettem fahéjas-gyümölcsös ízesítésűből. Hozzávalók: 1 bögre finomliszt1 bögre teljes őrlésű liszt1...

Köles-zablisztes kréker

vega_pokemontrainer4000

Úgy született ez a kréker, hogy köleslisztet és zablisztet szerettem volna felhasználni valamilyen sós ropogtatni való készítésére. A kölesliszt miatt...