magdireceptek

Cukkinis-tejszínes-diós spagetti

A petrezselyem és a pirított dió kimaradt a fotóról. 🙁 

Volt itthon egy darab cukkinink, ill. -még a hétfői receptes könyv fotózásról maradt – kifőzött spagetti. Így nem volt kérdés, hogy ma egyszerűen oldjuk meg az ebédet: a cukkinit vékony karikákra gyalultam és olívaolajjal kikent tepsiben megsütöttem. Majd egy serpenyőbe tettem a tésztát, rá a cukkinit és 1/2 doboz zabtejszínt.  Sóztam, és „borspótlóztam”, ill. egy fokhagymát is belenyomtam:). Kissé összepirítottam, petrezselyemmel dúsítottam, és ami sajnos a fotón nem látszik (férjemnek indulnia kellett): pirított dióval megszórtam. Nagyon finom ebéd lett 🙂

Hozzávalók – 4 személynek

4 db apróbb cukkini
1/2 kg teljes kiőrlésű spagetti
1 doboz rizstejszín
borspótló, só, fokhagyma
1 csokor petrezselyem
egy marék pirított dió.

Elkészítés

A spagettit kifőzzük, közben párhuzamosan olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk a diót, illetve olajozott tepsiben a cukkinit. Majd mindent (a leszűrt spagettit is) egy wok-ba téve összerázzuk, 1-2 percig összefőzzük. A petrezselymet a végén adjuk hozzá.

Ezeket olvastad már?

Miből eszik-iszik Fanni?

Nagyon sokan írtatok levelet, hogy miből eszik-iszik Fannusunk. Több mindent kipróbáltunk, de egy idő után a Tommee Tippee termékeit szerettük...

Rizses lecsó, sütőben sütve

Azt mondhatom, túljutottunk egy nehezebb korszakon, már ami az evést illeti. Fanni ismét mindent elpusztít, amit elé teszek, és érdeklődve...