magdireceptek

Cukkinis-tejszínes-diós spagetti

A petrezselyem és a pirított dió kimaradt a fotóról. 🙁 

Volt itthon egy darab cukkinink, ill. -még a hétfői receptes könyv fotózásról maradt – kifőzött spagetti. Így nem volt kérdés, hogy ma egyszerűen oldjuk meg az ebédet: a cukkinit vékony karikákra gyalultam és olívaolajjal kikent tepsiben megsütöttem. Majd egy serpenyőbe tettem a tésztát, rá a cukkinit és 1/2 doboz zabtejszínt.  Sóztam, és „borspótlóztam”, ill. egy fokhagymát is belenyomtam:). Kissé összepirítottam, petrezselyemmel dúsítottam, és ami sajnos a fotón nem látszik (férjemnek indulnia kellett): pirított dióval megszórtam. Nagyon finom ebéd lett 🙂

Hozzávalók – 4 személynek

4 db apróbb cukkini
1/2 kg teljes kiőrlésű spagetti
1 doboz rizstejszín
borspótló, só, fokhagyma
1 csokor petrezselyem
egy marék pirított dió.

Elkészítés

A spagettit kifőzzük, közben párhuzamosan olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk a diót, illetve olajozott tepsiben a cukkinit. Majd mindent (a leszűrt spagettit is) egy wok-ba téve összerázzuk, 1-2 percig összefőzzük. A petrezselymet a végén adjuk hozzá.

Ezeket olvastad már?

Szójaszószos tofu

Nagy kedvencünk lett, mert nagyon gyorsan elkészül és fehérjedús, egészséges finomság, ráadásul mindhárman nagyon szeretjük. Így heti egyszer biztosan elkészül,...

Zöldséges „csicseripaprikás”

Nagyon finom ebéd volt, mindenkinek ajánlani tudjuk 🙂 Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó2 szál sárgarépa1 szál fehérrépa 1 nagy fej vöröshagyma1...

Egzotikus gránátalma puding

Érdekes, egzotikus csemege, amely megszínesíti a hétköznapokat 🙂 Hozzávalók: 1/2 l gránátalmalé2,5  dl növényi tej2 ek. kókuszolaj10 dkg kukoricakeményítő4 ek....