magdireceptek

Magvakkal szórt tofus-kókuszolajos pogácsa

Hozzávalók:

2,5 dkg élesztő
1/2 l víz
1 ek. barna cukor

30 dkg teljes őrlésű liszt
30 dkg finomliszt
10 dkg kókuszolaj
20 dkg füstölt tofu
2 tk.só

szezámmag, lenmag, szójasajt


Elkészítés:

Az élesztőt a barna cukros vízben felfuttatjuk.  A liszteket összekeverjük, hozzáreszeljük a tofut, majd az olvasztott kókuszolajat, és alaposan összegyúrjuk. 1 óra alatt lefedve meleg helyen kelesztjük. Majd lisztezett  deszkán kinyújtjuk, hajtogatjuk, várunk 10 percet, ismét hajtogatjuk, ismét 10 perc várakozás, ismét hajtogatás és el is készültünk. 🙂  
A sütőt előmelegítjük, majd kiszaggatjuk a pogácsákat, a tetejüket megkenjük kókuszolajjal, rászórjuk a magokat, és szójasajtot reszelünk rá. Olajozott-lisztezett tepsibe tesszük és 160 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük.

Ezeket olvastad már?

„Máglyarakás-variáció”

vega_pokemontrainer4000

Reggelente jó kiadós „édességeket” szoktunk enni. Mielőtt még bárki is elhűlne, hogy ez milyen egészségtelen szokás, megnyugtatom, hogy nem csokoládé...