Mártitól, egyik kedves ismerősünktől kaptam az ötletet. Ő sima tejföllel készíti, de gondoltam, miért ne lehetne vegánosítani. Kukoricás rizst és rántott padlizsánt ettünk hozzá.
Hozzávalók:
30 dkg fehér káposzta
10 dkg lilakáposzta
2 közepes sárgarépa
2 fej lilahagyma
—
2 marék kesudió
2 dl víz
3 gerezd fokhagyma
1 ek. citromlé
só
köménymag
sörélesztőpehely
Elkészítés:
Egy tálba a káposztát legyaluljuk, a répát meghámozzuk és lereszeljük. Elkészítjük az öntetet: a kesudiót összekeverjük a vízzel, sóval, citromlével, fokhagymával, sörélesztőpehellyel, köménymaggal és alaposan összeturmixoljuk. Ezzel meglocsoljuk a salátát, összekeverjük és kb.30percig állni hagyjuk, amígy az ízek összeérnek.