magdireceptek

Különleges, téli saláta

Nagyon szeretjük a tartalmas salátákat, csak úgy magukban is megállják a helyüket, de egy jó kétszersülttel egészen biztosan nem maradunk éhesek.

Hozzávalók:

20 dkg sütőtök

0,5 kg száraz csicseriborsó

1 tk,fokhagymapor

1 tk. romai kömény

1 tk. currypor

só – ízlés szerint

1 doboz bébispenót

1 marék tökmag

1 marék vörösáfonya (opcionális)

Elkészítés:

A sütőtököt meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. Egy serpenyőben kb 2 ek. olajon megpirítjuk,

A csicserihez a száraz csicserit olajjal és az abba kevert fűszerekkel összekeverjük. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 220 fokon 30 percig sütjük (közben forgatjuk). Egy nagy tálban összekeverjük a sütőtököt , csicserit, pirított tökmagot és a bébispenótot is összekeverjük. Melegen fogyasztjuk.

Ezeket olvastad már?

Lestyános, avokádós paradicsomsaláta

A lestyánt újra és újra felfedezem, most is épp reneszánszát éli nálunk. Hozzávalók: 6-8 szem paradicsom1 fej lilahagyma1/2 avokádó, kockázva2-3...

Tormás avokádókrém

Tudom, tudom, a torma és az avokádó párosítása elsőre furcsán hangzik, de nem volt kedvem hagyományosan elkészíteni, ill. mostanában rákaptunk...

Miből eszik-iszik Fanni?

Nagyon sokan írtatok levelet, hogy miből eszik-iszik Fannusunk. Több mindent kipróbáltunk, de egy idő után a Tommee Tippee termékeit szerettük...